Fotbal în nocturnă, la Moneasa

MONEASA – Instalaţia de nocturnă de la terenul de fotbal de la Moneasa a fost inaugurată, sâmbătă seara, printr-un meci susţinut între o echipă a ziariştilor şi una a oficialităţilor, condusă de Cristian Drăgan, directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret.

Teren sintetic

Lucrările la terenul de fotbal al taberei au început în urmă cu o lună şi jumătate, costurile fiind de 1,5 miliarde de lei vechi, bani provenind de la bugetul de stat. „La început a fost construită o şapă de beton de 40 de metri lungime şi 19 metri lăţime peste care a fost aplicată o mochetă adusp din Ungaria. Terenul sintetic este impregnat cu nisip de cuarţ, pentru un mai bun drenaj, precum şi pentru a amortiza căderile. Cât despre instralaţia de nocturnă, aceasta are o putere de 5000 de Waţi, fiind compusă din 12 corpuri de iluminat”, a declarat Cristian Drăgan.

Persoanele care vor fi cazate în tabără vor avea acces gratuit la teren timp de două ore pe zi, urmând ca pentru sportivii veniţi aici în cantonament acest termen să fie prelungit. „Cei din afara taberei vor putea să închirieze suprafaţa de joc contra sumei de 100 de lei pe oră”, a mai spus directorul Diurecţiei Judeţene pentru Tineret.

Investiţie de 4,5 miliarde

Trebuie spus că anul acesta, tabăra de la Moneasa va înghiţi 4,5 miliarde de lei vechi. Următoarele proiecte ce aşteaptă să prindă contur sunt: amenajarea piscinei, care va începe săptămâna viitoare, lucrările urmând a fi finalizate până la începutul sezonului şi construirea unei săli de conferinţe. „Deşi la sala de conferinţe trebuia să se lucreze deja, am fost nevoiţi să reziliem contractul cu firma de construcţii pentru că cei de acolo au depăşit termenele la care trebuiau să se apuce de lucru. Acum trebuie să aşteptăm sfârşitul sezonului”, a încheiat Drăgan.

Adriana Barbu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase