Fotbalist pe vas de croazieră

Fotbalist pe vas de croazieră
ORADEA – Fost jucător la Viitorul Oradea şi Crişul Aleşd, Jambor Levente cutreieră de şapte ani mările şi oceanele. Din 2001 viaţa a luat o nouă turnură pentru Jambor Levente. Până atunci unul dintre jucătorii de bază ai Crişului Aleşd, Levi s-a decis să facă o schimbare majoră.

„În luna mai am renunţat la cariera de fotbalist şi pentru că am avut parte de câteva accidentări repetate. Plus că nu eram mulţumit de ce realizasem până atunci. Împreună cu soţia am decis că trebuie să facem ceva să ne realizăm financiar. După ce ne-am consultat cu nişte prieteni, am decis să ne încercăm şansa pe un vas de croazieră, să încercăm o nouă experienţă”, rememorează fostul fotbalist, acum în vârstă de 33 ani. În 8 mai, din portul italian Genova, pornea pe mare vasul Costa Victoria cu Jambor la bord. După un an i s-a alăturat şi soţia, Agnes, iar de cinci ani lucrează ca ospătari la restaurantul vasului Disney Wonder. „Este un fel de hotel plutitor cu 11 etaje, plus trei sub nivelul apei. Are o capacitate de 2.700 de pasageri, la care se adaugă 980 de oameni care lucrează pe vas. Croazierele sunt de trei sau patru zile pe ruta SUA – Bahamas, de la Cape Canaveral la Nassau”, spune Levi.

Pe „Disney Wonder”, fostul fotbalist a avut ocazia să servească la masă vedete precum tenismanul Marcelo Rios, actriţa Tea Leoni, cântăreţii Whitney Houston şi Garry Barllow.

Fotbal la etajul 10

Pe vas îmbină lucrul cu distracţia. După 12 ore de muncă îşi mai face timp de un fotbal la etajul zece al vasului, unde este amenajat un teren, sau vizitează diferite oraşe şi obiective turistice, mărturie fiind cele câteva mii de fotografii pe care le are. „Am colegi din Brazilia, Argentina, Jamaica, Turcia, cu care încingem câte un fotbal pe vas sau pe nisip. Aşa îmi mai trece dorul de fotbal. Oricum, din vară vreau să revin în fenomen şi să-mi încep cariera de antrenor la o echipă din Oradea”, plănuieşte Jambor, care a absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. „Deci nu s-a lăsat de tot de fotbal. Nu poate”, îl completează zâmbind soţia.

Deocamdată, de astăzi pleacă din nou în SUA, pentru a onora noul contract cu compania Disney. „Nu e uşor. De multe ori îţi vine să împachetezi şi să vii acasă, dar continuăm. Financiar, câştig ca un fotbalist din prima ligă de la noi. Diferenţa e că muncesc mult mai mult”, povesteşte Levi.
Teodor Biris0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !