Fotbalul a prins rădăcini la Dobreşti

Fotbalul a prins rădăcini la Dobreşti
DOBREŞTI – În trecut comuna a fost renumită pentru exploatarea zăcământului de bauxită, iar din 2003 Dobreşti a apărut în premieră şi pe harta fotbalului bihorean.

Asociaţia Sportivă Vulturul Dobreşti s-a înfiinţat în urmă cu patru ani la iniţiativa unor tineri iubitori ai acestui sport: Valentin Vesa, Florin Dume (Nicoară) şi Ionel Lazăr. Acestora li s-a alăturat primarul Nicolae Neag, fost junior la Aurul Brad. „Am decis să sprijinim fotbalul pentru că avem în comună 1.028 de copii, de la grădiniţă până în clasa a VIII-a. Este bine ca ei să facă sport, să scape de alte tentaţii şi să se recreeze. În plus, la meciuri vin câte 200-300 de spectatori”, a precizat primarul Neag. Terenul pus la dispoziţie a trebuit amenajat de la zero, deoarece în trecut acolo a fost un iaz de decantare a bauxitei. „Am dat cu sapa, am defrişat şi am împrejmuit”, rememorează preşedintele Vali Vesa. Încet, încet a prins contur un teren, iar vestiarele au fost improvizate într-un vagon.
Vestiare moderne
După doi ani petrecuţi în Campionatul Judeţean, Vulturul Dobreşti a promovat în Divizia D şi pretenţiile au crescut. Au fost ridicate noi vestiare, la care a muncit inclusiv primarul comunei. Acum Vulturul se poate mândri cu vestiare moderne, din care nu lipsesc gresia şi faianţa, iar apa se încălzeşte instantaneu cu ajutorul unei instalaţii de ultimă generaţie. Următoarul pas este suprafaţa de joc, unde iarba creşte pe un pământ roşiatic. „Am dus probe de sol şi urmează să vedem ce gazon se poate adapta aici. Vom pune şi un strat fertil, iar în viitor vom avea şi un teren foarte bun. Dorinţa noastră este să avem o bază cât mai cochetă şi vom mai amenaja un teren de joc, unul de tenis şi un loc de cantonament”, spune Vesa.
Popovits, antrenor-jucător
Echipa a reluat pregătirile sub comanda noului antrenor Páli Popovits jr., care va mai şi juca pentru Vulturul. „Am ajuns la o înţelegere cu el. E la început de drum în meseria de antrenor şi încercăm să ne ajutăm unii pe alţii. Am încredere că vom face treabă bună împreună”, explică Vesa. În acest campionat, obiectivul echipei este clasarea în primele zece echipe. „Pentru campionatul viitor tendinţa este să mergem mai sus. De ce nu, chiar să promovăm! Intenţionăm să întărim echipa pe posturile considerate deficitare, deoarece performanţă nu se poate doar cu localnici. Oricum, echipa de juniori este alcătuită exclusiv din jucători din comună”, spune preşedintele Vesa. Din 25 februarie, Vulturul Dobreşti va pleca într-un cantonament de opt zile în localitatea Ternicz (Austria), unde va disputa şi trei jocuri de pregătire.

Biris Teodor0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !