FPB atacă Fondurile Structurale

FPB atacă Fondurile Structurale
ORADEA – Federaţia Patronilor Bihor (FPB) vrea să-i înveţe pe patronii bihoreni cum să acceseze Fondurile Structurale. În acest sens, FPB va organiza, în luna septembrie, un ciclu de întâlniri în principalele oraşe din judeţ.

„Împreună cu partenerul nostru italian SC Progesa & Partners SRL şi Primăriile Beiuş, Ştei, Salonta, Marghita şi Aleşd vom organiza «Campania Judeţeană de informare cu privire la accesarea Fondurilor Structurale ale Uniunii Europene pentru perioada 2007 – 2013, adresată sectorului IMM din România»”, a declarat Ioan Lucian, preşedintele FPB.

Campania va demara în 3 septembrie la Beiuş, continuând în aceeaşi zi la Ştei. În 10 septembrie vor urma oraşele Salonta şi Marghita, iar în 17 septembrie – Aleşd. „Este o campanie de popularizare a modului în care pot fi accesate Fondurile Structurale. Vom încerca să identificăm posibilităţile de colaborare cu cei care doresc să acceseze aceste fonduri”, a precizat Lucian.

 

Necunoaştere

Mulţi patroni nu sunt informaţi în problema accesării fondurilor structurale, lucru reliefat şi de Dan Octavian, directorul general al FPB. „Am constatat că avem două mari probleme. În primul rând există o lipsă de informare privind punctul în care se aplică Fondurile Structurale şi paşii care trebuie făcuţi pentru accesarea acestor fonduri.

În al doilea rând lipseşte abordarea din partea bihorenilor a pieţei maghiare. Trebuie să conştientizăm că la 14 kilometri de noi nu mai este străinătate. Este piaţa noastră naturală”, conchide Dan Octavian.

Reprezentanţii FPB spun că au ales oraşele cu o activitate economică mai susţinută din Bihor pentru a participa la campania de informare. „Sperăm să existe repondenţi la oferta noastră şi cei care participă să-şi formeze o strategie pentru accesarea Fondurilor Structurale”, a subliniat preşedintele FPB.

Referitor la absenţa oraşului Oradea de pe lista oraşelor în care se vor ţine întâlniri, reprezentanţii FPB spun că patronii orădeni, pe lângă că sunt mai informaţi, ajung mai uşor la federaţie pentru a primi răspunsuri la problemele cu care se confruntă.

„În Oradea, informaţia ajunge mai rapid la agenţii economici. În judeţ este mai greu, de aceea am ales să le ducem aceste informaţii mai aproape de ei”, este de părere Ioana Cristea, director de programe la FPB.

În încheiere patronii cred că este momentul ca agenţii economici să se apuce de treabă. „S-a terminat cu şampania, cu tortul şi cu festivităţile aderării. Este timpul să ne apucăm de muncă pentru a ne putea integra. Este un nou moment «zero» pentru accesarea Fondurilor Structurale”, a încheiat Dan Octavian.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !