FPB si PMO, parteneri la Centrul de Sustinere a Afacerilor

FPB si PMO, parteneri la Centrul de Sustinere a Afacerilor
Federaţia Patronilor devine partener cu Primăria Oradea în reabilitarea Cetăţii.

S-a întâmplat în ultima şedinţă de Consiliu local, de anul trecut. Atunci, aleşii locali şi-au dat acceptul pentru ca municipalitatea orădeană să participe în calitate de partener la înfiinţarea unui centru de afaceri împreună cu Federaţia Patronilor Bihor şi Camera de Comerţ şi Industrie HajduBihar.

„Pentru a putea fi realizat acest proiect fără niciun fel de probleme, Federaţia Patronilor Bihor a propus Primariei Oradea, cu care are un acord de parteneriat, să se implice în acest proiect asigurând prin forţa ei financiară toate condiţiile pentru realizarea investiţiei”, a spus Ioan Lucian, preşedintele Federaţiei Patronilor Bihor.

Acum doi ani şi jumătate, Federaţia Patronilor Bihor alături de Camera de Comerţ şi Industrie din Debreţin a depus un proiect transfrontalier în valoare de 4 milioane de euro. Trei milioane de euro reveneau CCI Debreţin pentru construcţia unui centru de afaceri iar un milion de euro Federaţiei Patronilor Bihor pentru a reabilita şi amenaja un corp de clădire din Cetatea Oradiei. În vara anului trecut, proiectul „Centre de suport a afacerilor non-profit în judeţele Hajdu-Bihar şi Bihor, Dezvoltarea Facilităţilor de Operare şi Cooperare” a fost aprobat de Autoritatea de Management de la Budapesta VATI.

„Proiectul, foarte util mediului de afaceri, aprobat spre finanţare prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria, prevede amenajarea unui centru de suport al afacerilor prin reabilitarea, modernizarea şi dotarea unui spaţiu de 1084,45 metri pătraţi situat în Corpul C din Cetatea Oradea. Spaţiul de peste 1000 de metri pătraţi din cetatea orădeană a fost acordat în folosinţă gratuită pe o perioadă de 15 ani, F P B în scopul amenajării prin intermediul proiectului Centrului Non-Profit de Susţinere a Afacerilor. Pentru reabilitarea spaţiului din Cetate vor fi investiţi aproximativ 1 milion de euro. Bugetul proiectului aferent partenerului român este de 912.327,43 de euro, valoarea grantului fiind de 875.834,33 de euro”, spune Ion Lucian.

Ca urmare a parteneriatului cu municipalitatea orădeană, dreptul de administrare a Centrului Non Profit de Susţinere a Afacerilor îi revine Federaţiei Patronilor Bihor. Primăria Oradea va suporta cheltuielile neeligibile şi cofinanţarea cheltuielilor, în cadrul proiectului „Centre de suport a afacerilor non-profit în judeţele Hajdu-Bihar şi Bihor. Dezvoltarea Facilităţilor de Operare şi Cooperare” în valoare de 36.493,1 de euro. Federaţiei Patronilor Bihor îi vor fi decontate cheltuielile ocazionate cu elaborarea documentaţiilor necesare depunerii proiectului, constând în taxă de autorizare şi taxă de timbru, în valoare totală de 33.075 de lei.

V.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !