Frână la scandalul VIP Taxi

9Comentarii
Frână la scandalul VIP Taxi
ORADEA – Acţionarii firmei Felicor, deţinătoarea VIP Taxi, au convins OTV să nu mai difuzeze vineri seară al treilea episod despre o aşa-zisă înregistrare a „ofertei” de 2,8 miliarde lei vechi făcută secretarului Consiliului Local (CL) Oradea pentru „a rezolva” problemele VIP Taxi.

Conform comunicatului semnat prin avocat, acţionarii Felicor au precizat că nu se fac răspunzători de acuzaţiile de corupţie formulate la adresa unor funcţionari din Primărie şi că vor sesiza organele competente orice eventuale ilegalităţi despre care vor afla.
Totodată, patronii Felicor promit că vor avea grijă ca formele legale de protest pe care colaboratorii firmei le-ar mai adopta să nu aducă atingere altor cetăţeni. Aceasta cu referire la acţiunile de ocupare a parcărilor din jurul Primăriei de zeci de taximetristi  VIP, până marţea trecută, când primarul Bolojan a activat o prevedere care dă dreptul municipalităţii să amendeze parcarea de mai mult de o oră în anumite zone.
Pseudoprotestele au fost susţinute de administratorul VIP Taxi, Călin Stana, care s-a repliat însă după ce patronii firmei şi-au exprimat opoziţia faţă de presiunea exercitată asupra conducerii Primăriei.
De altfel, administratorul Stana a renunţat şi la mutarea maşinilor VIP în parcarea din Parcul Traian, ca protest faţă de avizul dat de Poliţie pentru amendarea taximetriştilor „înţepeniţi” în parcările de lângă Primărie.

Infirmă mita

Acţionarii Felicor mai precizează oficial că se disociază de „presupusele fapte de corupţie mai sus arătate” şi că „nu suntem adepţii niciunei forme de manipulare, intimidare şi cu atât mai puţin ai corupţiei”. Ca urmare, acţionarii VIP Taxi dau asigurări că „presupusele fapte de corupţie le vom sesiza organelor competente, singurele în măsură să facă cercetări şi aprecieri, noi având deplină încredere în instanţele bihorene”.
Reamintim că în şedinţa de Consiliu Local de joi, un reporter al OTV a afirmat că deţine înregistrarea unei oferte de mită către secretarul CL Oradea, Ionel Vila, pentru stoparea proceselor deschise de Primărie împotriva taximetriştilor neautorizaţi. Iar joi seara OTV a difuzat o înregistrare trunchiată care reda o negociere între trei necunoscuţi. Ionel Vila a negat ferm acuzaţiile, promiţând să-i acţioneze în judecată pe calomniatori.

Explicaţii de culise

Cum administratorul Stana nu a dat curs ieri invitaţiei noastre de a comenta noua turnură a evenimentelor, am apelat la şeful Camerei de Taximetrie Bihor, Octavian Raţiu, aflat de partea Primăriei Oradea în procesele cu firma Felicor pentru retragerea autorizaţiei de dispecerat pe 11 septembrie 2008. Retragerea autorizaţiei a fost motivată de faptul că VIP Taxi ar fi dispecerat autoturisme fără autorizaţii. În opinia exprimată repetat de reprezentanţi ai firmelor concurente Fulger, Hello, Start şi Taxi, practicarea taximetriei fără „bulina” obligatorie reprezintă o concurenţă neloială din partea VIP Taxi. Ca urmare, primarul Bolojan a promis şi a iniţiat controale pentru sancţionarea taximetriei „la negru”, stârnind astfel proteste din partea unor taximetrişti de la VIP.
„Legea nr. 265 prevede numărul maxim de taxiuri funcţie de numărul de locuitori ai oraşului. Mai multe taxiuri înseamnă concurenţă neloială faţă de taximetriştii care îşi plătesc taxele, aglomerarea traficului şi a parcărilor de taxi şi, nu în ultimul rând, servicii nesigure pentru cetăţeni din partea aşa-zişilor taximetrişti care forţează regulile rutiere pentru a putea plăti taxa de dispecerat. Eu şi colegii de la firmele noastre colaboratoare cu Fulger credem că domnul Stana nu are dreptul să facă presiuni în numele tuturor taximetriştilor după ce a consimţit la vânzarea de buline taxi cu până la 3.000 de euro bucata către oameni amărâţi, care îşi văd acum în pericol pâinea”, ne-a declarat vineri la redacţie taximetristul V.M.O.

Iar Octavian Raţiu pune într-o altă lumină episodul despre povestea „şpăgii” vehiculate şi de OTV: „N-am nimic cu omul, ci doar cu administratorul Călin Stana. Camera de Taximetriefiliala Bihor e alături de Primăria Oradea într-o serie de procese cu VIP Taxi. La un moment dat domnul Stana s-a arătat dispus să avanseze suma cu care noi considerăm că ne-a prejudiciat. I-am răspuns însă că nu putem accepta banii decât pe factură, în contul Camerei de Taximetrie, cu TVA plătit conform legii. În plus, n-am implicat în acest demers pe nimeni de la nivelul Primăriei, şi cu atât mai puţin pe domnul Vila. Dacă domnul Stana a considerat că e bine să înregistreze pe ascuns o discuţie de principiu, e treaba dânsului. Însă riscă procese pentru calomnie la modul cum s-a prezentat înregistrarea la OTV”.

„Război de gherilă” anti-Bolojan

Taximetriştii, puşi pe fugă  | Şoferii VIP s-au „refugiat”   

Protest inedit la Vip Taxi9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor