Francofonii premiaţi

Francofonii premiaţi
ORADEA - Participanţii la concursul de creaţie organizat de Asociaţia Studenţilor Francofoni din Oradea (l’Association d’Etudiants Francophones- AEF) au fost premiaţi, azi, într-o ceremonie găzduită de Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”.

Competiţia s-a desfăşurat până vineri, când organizatorii au trecut la judecarea lucrărilor trimise de liceenii bihoreni.

„Concursul se află la prima ediţie, dar dorim să îl transformăm într-o tradiţie pe viitor”, susţine Ştefan Şerban, preşedintele AEF. Participanţii la concurs trebuiau să trimită pe o adresă de e-mail un eseu de maxim trei pagini în franceză care să se bazeze pe una dintre cele trei teme propuse de organizatori: adaptarea unui basm clasic în contemporan fără schimbarea mesajului, ferestre şi o sămbătă seara pe glob.

Scenete şi premianţi

Sala festivă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” s-a transformat pentru o perioadă în sală de spectacol, pentru invitaţii la premierea celor opt liceeni francofoni înscrişi în concurs. Premianţii concursului sunt Dorin Raţ- locul I, Marinela Achim- locul II, Rita Albu- locul III, Diana Luca şi Alina Sighertău (menţiune). Au primit diplome de participare şi Roxana Ilie şi Iulia Miheş.

Premierea a fost prefaţată de un spectacol organizat de elevii de la „M. Eminescu”, aceştia prezentând mai multe scenete. Pe lângă Fifi la flamme şi un reportaj cu cântec pe scenă au urcat liceeni actori interpretând cu mult umor o adaptare în zilele noastre a unor momente din I. L. Caragiale. Printre personaje asistenţa i-a recunoscut pe Napoleon, Eminescu, Don Juan, Cătălin Botezatu şi omji prezentul Gigi Becali care au participat toţi la o oră de franceză.
Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !