Franeaza taxa de inmatriculare

Reactualizat la:
5Comentarii
Franeaza taxa de inmatriculare
România promite Comisiei Europene că va modifica taxa de primă înmatriculare până la 1 iulie. Bucureştiul a transmis la Bruxelles un calendar de aplicare, nu însă şi propunerile concrete, care vor fi aduse taxei la cererea Comisiei Europene.

Mâine, Comisia ar urma să hotărască dacă merge mai departe cu aşa numita procedură de “infrigement” contra României, pentru că a încălcat legislaţia comunitară. România va avea la dispoziţie două luni pentru a formula un răspuns la acuzaţii şi a anunţat că studiază diferite modele de taxare din ţări precum Ungaria, Finlanda şi Spania.

Taxa de primă înmatriculare a fost introdusă anul acesta, calculată în funcţie de capacitatea motorului, de standardele de emisii şi de vechimea autovehiculului. Comisia a cerut modificarea sistemului pentru că ar fi discriminatoriu în cazul autoturismelor second-hand importate din alte state ale blocului comunitar.

Taxa de primă înmatriculare, în vigoare de la 1 ianuarie 2007, se calculează în funcţie de trei variabile: vechimea maşinii, tipul de catalizator (euro) şi capacitatea cilindrică a maşinii. Nivelul taxei porneşte de la 68 de euro şi poate ajunge până la 8.586 euro pentru autoturismele mai vechi de şase ani, fără catalizator şi cu o capacitate cilindrică de peste 3.000 cmc.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor