Franţuzoaica de la Mihăileni

Alexandra Boldea
Alexandra Boldea
Buceş – Alexandra Boldea învaţă la Şcoala Generală „Ion Buteanu” din comuna Buceş, iar în acest an a participat pentru prima dată la un concurs internaţional. A scris în franceză despre istoria şi obiceiurile locurilor, iar juriul a decis să o premieze pe eleva hunedoreancă.

„Am scris o compunere în limba franceză despre un obicei din zonă. M-am referit la evenimentul de la Cheia, legat de modul de aniversare a momentelor istorice de aici. Am trimis lucrarea, în Franţa, la Concursul Francofoniei şi am câştigat un premiu special, care a constat într-o diplomă, o recompensă în bani în valoare de 50 de euro şi o carte de exerciţii în limba franceză”, povesteşte Alexandra, cu modestia copilului de la ţară.

Provine dintr-o familie simplă din Mihăileni… tatăl său a decedat, mama este casnică şi mai are un frate. Dar acest lucru nu a împiedicat-o să devină „franţuzoaica” clasei şi să aibă rezultate bune la învăţătură, după cum spune diriginta sa, Maria Benea.

Premiul se pare că i-a schimbat şi decizia privind alegerea liceului pe care doreşte să-l urmeze: „Vreau să merg la Liceul de Filologie de la Brad şi apoi să studiez limbile străine”.

Chiar dacă Alexandrei îi place limba română, ea recunoaşte că citeşte cu plăcere şi cărţi de istorie: eroina sa este Ioana D’Arc, iar personalitatea regelui dac Decebal o impresionează.

Clara Pâs0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase