Fraţi cu transilvănenii din America

15Comentarii
Fraţi cu transilvănenii din America
Începând de ieri, locuitorii din Pietroasa sunt fraţi cu acte în regulă cu locuitorii din Brevard, oraş din Transylvania, Carolina de Nord.

Agitaţie mare printre localnicii din Gurani. Aglomeraţie de vipuri şi oaspeţi de seamă din America. Preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Ţârle, cel care a pus la cale desantul american din Pietroasa, prefectul Gavrilă Ghilea, şeful Poliţiei Bihor, comisarul şef Adrian Bucur, şeful Finanţelor, Ioan Mihaiu, primari din zona Beiuşului au onorat invitaţia primarului de Pietroasa Saveta Oşvat. De cealaltă parte, americanii au venit „cu linia întâi” la Pietroasa: Excelenţa Sa Mark Gitenstein, ambasadorul SUA la Bucureşti însoţit de soţia sa Libby Gitenstein, primarul de Brevard, Jimmy Harris, reprezentanţii investitorilor de la New Vista, printre care şi Don Lothorop. Aceştia sunt doar câţiva dintre americanii care dau sperenţa de viitor localnicilor din Pietroasa. Înfrăţirea dintre Pietroasa şi Brevard e guvernată de sloganul „Dragostea nu va pieri niciodată”.

Relaţii de 130 de ani

În speach-ul său, preşedintele Consiliului Judeţean Radu Ţârle a plusat, într-un stil care este specific mai mult americanilor decât românilor, şi a propus  ca întreaga regiune Transylvania din Carolina de Nord să se înfrăţească cu Bihorul. „Noi suntem, de fapt, Transilvania”, a fost argumentul preşedintelui. Execenţa Sa, ambasadorul SUA la Bucureşti, a vorbit despre cei 130 de ani de relaţii româno-americane, eveniment care va fi sărbătorit în curând. Ambasadorul a precizat însă că nici lupta împotriva terorismului, nici afacerile nu reprezintă mare lucru fără relaţiile pe care le au oamenii din cele două ţări, iar înfrăţirea dintre Brevard şi Pietroasa este tocmai baza acestui tip de relaţii. Cu prilejul înfrăţirii, americanii au făcut şi un cadou consistent localnicilor din Gurani: un teren de sport dotat după toate standardele.

Americanii au primit din partea românilor titlul de cetăţeni de onoare. Localnicii din Pietroasa aşteaptă însă ca americanii să finalizeze proiectul turistic promis: Poiana New Vista. Un proiect în care 25 de oameni de afaceri din America ar urma să investească aproximativ 7 milioane de dolari. De altfel, preşedintele CJ Bihor, Radu Ţîrle a şi subliniat că bihorenii s-au pregătit pentru sosirea americanilor investind în cel mai mare proiect de infrastructură derulat până acum: drumul Sudrigiu- Pietroasa- Padiş. De altfel, şeful judeţului a şi promis sprijin pentru cel mai ambiţios proiect turistic din Bihor. Până acum americanii au construit o pescărie şi o pensiune la Pietroasa. New Vista ar urma să se întindă pe o suprafaţă de aproximativ 150 de ha şi pe lângă pensiuni, case de vacanţă, turiştii vor putea să se bucure şi de tratamente în staţiune. Poiana New Vista va fi o staţiune bazată pe turismul „wild”, deoarece în America există cereri pentru turism în zonele sălbatice. Mai multe amănunte despre evenimentul de la Pietroasa, în J.b.  de mâine.

Veronica Bursaşiu15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor