Frăţia Sălardului adie a euro

SĂLARD - Comuna Sălard este pe cale să se înfrăţească cu încă o localitate din Ungaria, şi anume Nadudvar, iar primarii au fost împuterniciţi de către consiliile locale să stabilească priorităţile de îndeplinit în urma înfrăţirii.

„Pe locul întâi este învăţământul. Şi eu, şi colegul meu de la Nadudvar suntem dascăli şi considerăm că investiţia în copii este primordială. Apoi urmează agricultura, protecţia mediului, tradiţiile şi altele”, declară Nagy Miklos, primarul Sălardului.
Beke Imre, primarul din Nadudvar, spune că legăturile dintre cele două comunităţi au început să se lege în 2006: „În toamna anului trecut, Nadudvar a fost vizitată de ambasadorul Norvegiei, care ne-a sfătuit să căutăm în zonă o localitate în colaborare cu care să depunem proiecte de finanţare din partea Uniunii Europene. Domnul deputat Csotos Janos ne-a spus despre o localitate simpatică din Bihor, în fruntea căreia se află un primar de treabă, cu idei noi”.
Csontos Janos, venit la Sălard de la Parlamentul din Budapesta, s-a arătat încântat de colaborarea dintre cei doi primari: „Banii sunt acum la Bruxelles, dar nu acolo trebuie să fie, ci aici. Iar pentru asta e nevoie de proiecte comune”.

 

Sebastian Kovacs



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase