„Fraţii„ CRIM la Salvamont

Tabără la Şuncuiuş
Tabără la Şuncuiuş
Tabăra Centrului Regional de Iniţiativă pentru Mediu (CRIM) de la Şuncuiuş e o mare familie. Aceasta pentru că şase tineri pregătiţi special ca animatori se ocupă cu toată inima şi priceperea lor de elevii care optează pentru acest tip de antrenant de vacanţă montană.

„Pe lângă drumeţii şi excursii foto, iniţiem copiii în tir cu arcul, mountain-bike, caiac-canoe, intervenţii salvamont, canioning şi căţărări. De luni ne-a venit la tabăra noastră din Pensiunea Albastră o altă serie de 45 de elevi din toată ţara„, ne-a spus animatoarea Corina Boldor.

Colaborare cu Franţa

Animatorii taberelor CRIM sunt pregătiţi pe baza sistemului de animaţie pentru centre de vacanţă stabilit de Ministerul Tineretului şi Sportului din Franţa şi sunt instruiţi pentru urgenţe medicale printr-un program derulat cu SMURD Tg. Mureş. Pentru activităţile cu risc ei lucrează împreună cu monitori avizaţi de către Federaţia Română de Speologie şi colaborează cu serviciile Salvamont din zona taberelor.

Săptămâna trecută, puştanii din tabăra CRIM au petrecut câteva zile speciale în compania serviciului local Salvamont Şuncuiuş, la faleza de lângă cabana Zenovia. „Copiii au asistat la exerciţii de tiroliană, evacuare în targă pe verticală şi au învăţat câteva noduri pentru coardă, şi chiar să se caţere cu filaj de asigurare. Unul dintre ei, un băiat simpatic de doar nouă ani, s-a dovedit că are în sânge căţărarea. Oricum, toţi au fost entuziasmaţi de modul cum a fost evacuată în targă chiar o colegă de-a lor şi au hotărât că noi suntem fraţii lor mai mari…„, ne-a povestit coordonatorul Salvamont Şuncuiuş, Marius Herlaş.
Alte informaţii se pot găsi pe site-ul www.crim-tabere.ro, iar înscrieri se pot face la adresa de e-mail: office@crim.ro.

Cristian Horgoş0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !