Fraude cu file CEC şi maşini second-hand

Un brazilian, cercetat la Oradea, pentru înşelăciune
Un brazilian, cercetat la Oradea, pentru înşelăciune
Un brazilian e cercetat la Oradea, iar un orădean e urmărit pentru trafic ilegal de maşini second-hand.

Brazilianul S.R.T. (42 ani) e urmărit penal de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor de la Poliţia Bihor, pentru înşelăciune.

Străinul e bănuit că între decembrie 2008 – martie 2009, perioadă în care era administrator al unei firme din Bucureşti, ar fi achiziţionat mai multe mărfuri (material lemnos şi materiale de construcţii) de la şapte firme bihorene, din Arad, Prahova şi Botoşani. Pentru a plăti mărfurile, el ar fi emis şapte file CEC, care au fost refuzate la plată din cauza lipsei disponibilului în cont şi a faptului că societatea se afla în interdicţie bancară, provocând un prejudiciu de 649.583,11 lei. Poliţiştii încearcă acum să afle dacă străinul a mai comis şi alte infracţiuni.

Şi un orădean

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au început urmărirea penală şi împotriva orădeanului B.C. (40 ani), pe care îl bănuiesc că în perioada ianuarie 2007 – decembrie 2008, în calitatea de administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în Oradea, ar fi achiziţionat peste 90 de autoturisme second – hand de la societăţi de profil din Germania, suma bunurilor ridicându-se la peste 350.000 Euro. Maşinile au fost apoi comercializate către diferite persoane fizice şi juridice din ţară, fără ca achiziţiile intracomunitare efectuate şi veniturile realizate din vânzarea acestora să fie înregistrate în evidenţele contabile ale societăţii, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale către stat. Prejudiciul adus la bugetul de stat se ridică la 585.019,8 lei.

Bănuitul e cercetat în stare de libertate, poliţiştii încercând să afle dacă şi acest individ a mai comis alte infracţiuni.

O.S.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !