Fraude electorale în anchetă

Fraude electorale în anchetă
PETROŞANI – La sfârşitul lunii ianuarie, coordonatoarea Asociaţiei Pro Democraţia Valea Jiului, Mihaela Ghiuca, a depus la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Hunedoara o sesizare şi mai multe documente electorale, în original, ce datează din anul 2004, de la alegerile locale.

Este vorba despre 19 dosare care conţin procese-verbale, în original şi copii, buletine de vot nule şi anulate, ce fac referire la turul doi al alegerilor locale pentru funcţia de primar, desfăşurat în 20 iunie 2004. Toate aceste documente i-au fost înmânate Mihaelei Ghiuca de către o persoană ce doreşte să rămână sub anonimat şi care susţine că respectivele dosare se aflau în incinta Primăriei Municipiului Lupeni.


Reprezentanta Pro Democraţia Valea Jiului consideră că această situaţie este „unicat în România“. „Acest lucru întrece orice măsură. Procesele-verbale, buletinele de vot nule şi anulate nu trebuiau să fie la Primăria Lupeni, ci să se regăsească în arhivele Judecătoriei Petroşani. Nici pe stradă, nici în parc, nici pe Jiu, nici la Primărie, ci la Judecătorie. Dacă erau copii, mai puteam admite că provin de la partidele politice, dar ele sunt în original. Din acest motiv, Filiala Asociaţiei Pro Democraţia din Valea Jiului îşi exprimă îngrijorarea cu privire la modul în care s-a desfăşurat procesul electoral, în cadrul Circumscripţiei Electorale Nr. 4 Lupeni cu ocazia alegerilor locale din 2004“, a informat Mihaela Ghiuca. Ea a precizat că exact ceea ce era trecut în procesele-verbale se regăsea şi în numărul buletinelor de vot anulate sau nule, punctând, totodată, că preşedintele Circumscripţiei Electorale Nr. 4 Lupeni trebuia să îşi pună întrebări, la momentul respectiv, cu privire la aceste dosare, deoarece nici primarul, nici secretarul nu umblă cu dosarele.

Sanda Bocaniciu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !