FRF dezbate soarta lui Poli luna aceasta

De M. Hoster
FRF dezbate soarta lui Poli luna aceasta
Deşi toată lumea a fost sigură că Poli Timişoara va deveni istorie, s-ar putea ca la finalul sezonului să avem o surpriză. Gheorghe Chivorchian, şeful executiv de la club, a lăsat de înţeles că echipa ar putea să joace anul viitor în prima ligă, deşi Marian Iancu insistă că formaţia alb-violetă ar avea un loc doar în ligile inferioare.

Toate mesajele transmise de cel ce se ocupă de punerea în aplicare a deciziilor lui Marian Iancu, Gheorghe Chivorchian, conduc la ideea că Timişoara va avea licenţă de Liga 1 în sezonul viitor. „Aş dori să le mulţumesc instituţiilor FIFA, TAS, UEFA, ANAF, Benfica Lisabona, Slovan Liberec şi Banik Ostrava pentru înţelegere. Au înţeles că avem probleme şi au dorit să ne ajute, au înţeles că un oraş ca Timişoara trebuie să aibă echipă în Liga I. Dosarul de licenţiere a fost depus la timp şi aşteptăm un răspuns în luna mai. E trist că alţii îţi întind o mână de ajutor, iar cei de acasă abia aşteaptă să îţi bage cuţitul în coastă”,  a declarat, la începutul lunii aprilie, Gheorghe Chivorchian!

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, miercuri, că analizarea dosarelor depuse de cluburile din Liga 2 interesate să joace anul viitor în prima ligă vor fi analizate în această lună. „Precizăm că, în cazul cluburilor participante în campionatul Ligii a 2-a, care au solicitat licenţa pentru Liga I în sezonul 2012-2013, Comisia de licenţiere a cluburilor va funcţiona în perioada 15 – 25 mai 2012. Deciziile pronunţate de Comisia de fond vor putea fi atacate cu apel la Comisia de Apel, care va analiza eventualele contestaţii în perioada 31 mai – 8 iunie 2012. Deciziile Comisiei de Apel sunt definitive şi executorii pe plan naţional. Deciziile Comisiei de apel pot fi atacate cu recurs la Tribunalul Arbitral al Sportului de la Lausanne.”, a anunţat FRF printr-un comunicat oficial.

Tot federalii lui Mircea Sandu au tăiat destul de mult din elanul contracandidatelor Timişoarei din divizia secundă care stau la cotitură şi doresc să profite de necazul lui Poli. Comitetul Executiv anunţa, tot la începutul lunii aprilie, că criteriul sportiv este cel care va decide formaţia provenită din cea de a doua divizie a fotbalului românesc, ce va juca în prima ligă.

„Coroborând cele menţionate mai sus în cuprinsul punctelor 1 şi 2, rezultă fără echivoc faptul că, în virtutea principiului meritului sportiv, dreptul de participare în cadrul competiţiei Campionatul Naţional Liga I aparţine cluburilor clasate pe locurile 1 -14 în sezonul competiţional anterior în competiţia menţionată, precum şi cluburilor clasate pe locurile 1 şi 2 din cele două serii ale Campionatului Naţional Liga a 2-a. Per a contrario, niciun alt club nu deţine dreptul de participare în Campionatul Naţional Liga I”, se spune într-un referat întocmit de FRF. Aşadar, doar comisiile Federaţiei pot decide dacă în prima ligă rămâne în continuare formaţia ce va retrograda sau intră echipa clasată sub locul 2 al fiecărei serii. Discuţiile purtate în mediile fotbalistice conduc tot mai mult spre ideea de a reduce asprimea analizării dosarelor pentru licenţiere, aceasta având în vedere situaţia economică dificilă. Cei de la Poli au anunţat deja că problema datoriilor către alte cluburi din Europa a fost momentan rezolvată, sumele respective fiind reeşalonate.

Ipoteza de lucru pentru fanii timisoreni: Poli ar putea sa aiba licenta rezolvata!0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !