Frică de Doamne-Doamne

ORADEA - Aleşii locali şi-au dat, ieri, acordul pentru darea în administrare către Spitalul de Pneumoftiziologie Oradea a imobilelor ocupate de unitatea medicală, nu fără discuţii, însă.

Problemele au apărut în momentul în care a ieşit la iveală că, de câţiva ani, Primăria a dat 1.000 mp din curtea spitalului Parohiei Ortodoxe Române „Izvorul Tămăduirii”, pentru construirea unei biserici ortodoxe, care, însă, nu s-a achitat de angajamentul de a ridica lăcaşul de cult.

Problema a fost tranşată astfel încât terenul oferit a fost recuperat pentru a fi redat Spitalului TBC, care doreşte să ridice pe amplasament un nou corp de clădire, revenind executivului sarcina de a găsi pământ în zonă, pentru biserica promisă ortodocşilor.

„Am dat teren în locaţii în care nu trebuia să dăm, ca să nu ne punem rău cu Doamne-Doamne. A fost o prostie din partea noastră. Vom găsi teren în altă parte”, a ţinut să puncteze Nicuşor Lepădatu.

„Când s-a dat terenul bisericii, nu stăteam grozav cu banii, abia dacă puteam plăti facturile. Ulterior, când am primit finanţarea de la Bucureşti, am apreciat că este oportun terenul pentru construirea unui corp de clădire, cu condiţia să se găsescă teren altundeva pentru biserică”, a explicat managerul spitalului TBC, Dacian Foncea.

Spitalul TBC a fost primul căruia i s-au dat spaţiile şi terenurile aferente în administrare, pentru a primit angajamentul unei finanţări de la Guvern de 12 miliarde de lei.
Cristina Ghilea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !