Frontierist cercetat pentru mită

Biroul teritorial Oradea al Directiei Generale Anticoruptie si Parchetul de pe lânga Tribunalul Bihor îl cerceteaza pe agentul retinut marti pentru acuzatia de luare de mita.

Filmul actiunii s-a derulat la începutul saptamânii. Oamenii legii îi monitorizau de mai bine de 48 de ore pe doi barbati despre care aveau indicii ca vor sa treaca ilegal frontiera în Ungaria.

Marti, ofiteri din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Bihor si cei ai Serviciului de Informatii si Protectie Interna au oprit în localitatea Episcopia Bihor masina în care se aflau cei doi barbati supravegheati.

În autoturismul cu care circulau Anatolie C. (31 ani), din Republica Moldova, si Adrian Ioan M. (30 ani), oamenii legii au descoperit ascunse sub scaunul din dreapta doua pasapoarte românesti în care fotografiile din documente erau înlocuite cu pozele celor doi.

Suspectii au recunoscut ca voiau sa iasa ilegal din România cu cele doua pasapoarte false prin Punctul de Trecere a Frontierei Episcopia Bihor. De asemenea, ei au mai spus ca pasapoartele le-au fost procurate de Radu L. (30 ani), proprietarul masinii în care au fost depistati.

Ajutor de la frontierist

Oradeanul Radu L. le-ar fi promis si ca le va facilita trecerea granitei cu ajutorul unui politist de frontiera. „Pentru aceasta, Radu L. a primit de la moldovean 1.800 de euro, iar de la Adrian Ioan M. 1.500 de euro”, a precizat subcomisarul Mircea Chiorean, purtatorul de cuvânt al Directiei Politiei de Frontiera Oradea.

Organele de control au descins la oradean acasa, unde au gasit banii. Acesta a declarat ca 800 de euro costasera pasapoartele, 1.000 de euro ar fi fost comisionul lui, iar politistului de frontiera Nicolae O. ar fi trebuit sa-i dea 1.500 de euro pentru a le facilita celor doi trecerea.

Acum, Anatolie C. si Adrian M s-au ales cu dosar penal pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale si tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat. Cercetati sunt acum si oradeanul Radu L., dar si frontieristul Nicolae O.

 

Simona Albinaru