Frontieristi cercetati

13Comentarii
ORADEA – Pentru că Poliţia de Frontieră refuză să facă publice numele lucrătorilor premiaţi, noi îi vom reaminti pe cei care nu au adus cinste instituţiei şi, din diferite motive, s-au aflat în atenţia organelor de cercetare penală.

Iulie 2005 – În autoturismul subinspectorului Ioan Trifan, şef de tură în PTF Borş, sunt găsite două pachete de ţigări cu 1.000 de euro, bani pe care poliţistul nu i-a putut justifica şi care trebuiau declaraţi la intrarea în tură. Frontieristul a primit doar o sancţiune disciplinară, chiar dacă mai avea antecendente de acest gen.

Ianuarie 2006 – Agentul Tudor Nelu M. este trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz. Acesta a fost acuzat că numai în luna decembrie 2005 a primit peste 3.000 de euro mită.

Ianuarie 2006 – Agentul Petrică Bujor este reţinut de procurori, fiind trimis în judecată pentru luare de mită.

Aprilie 2006 – Inspectorul principal de Poliţie Ciprian Ciortin şi agentul Florian Viorel sunt trimişi în judecată pentru luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice, precum şi iniţierea, constituirea ori aderarea sau sprijinirea unui grup în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Mai 2006 – Agentului Alexandru Goagă i se organizează un flagrant după autodenunţul unui şofer de microbuz. Se începe cercetarea lui. 

Noiembrie 2006 – În timpul unul control la PTF Salonta asupra agenţilor Gheorghe Manciu şi Ioan Suciu au fost găsite sume de bani în lei şi valută, pe care lucrătorii nu le-au declarat la intrarea în serviciu. În autoturismul unuia dintre agenţi au fost găsite şi bunuri provenite din magazinele duty-free. În atenţia anchetatorilor au intrat atunci şi agentul Florin Petruţ şi şeful de tură.

Decembrie 2006 – Agentul Nicolae Onaca, din cadrul PTF Episcopia Borş, este cercetat, fiind suspectat că ar fi facilitat trecerea frontierei unor moldoveni, contra unei sume de bani.

 

Georgiana Anghel13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor