Frontierişti din 12 ţări la Oradea

Frontierişti din 12 ţări la Oradea
Miercuri si joi, 45 de specialisti din tara si strainatate vor lua parte la „Conferinta internationala privind cooperarea internationala în Punctul de Contact Oradea”.

Manifestarea, organizata de Directia Politiei de Frontiera (DPF) Oradea, va debuta azi cu cuvântul de bun-venit al sefului DPF Oradea, comisarul-sef Ioan Buda, si este cuprinsa în calendarul manifestarilor din cadrul conventiei de înfratire institutionala cu Franta si Spania. „La aceasta manifestare, organizata în premiera în România, vor lua parte specialisti în relatii internationale din Franta, Spania, România, Italia, Austria, Moldova, Ucraina, Bulgaria, Serbia – Muntenegru, Marea Britanie, Ungaria si Germania”, a precizat subcomisarul Mircea Chiorean, purtatorul de cuvânt al DPF Oradea. Ofiteri straini la Oradea


Programul manifestarii cuprinde o prezentare a Punctului de Contact Oradea, o prezentare a misiunii ofiterului austriac si francez de legatura la Oradea, dar si prezentarea structurilor de cooperare din Spania – Centrele de Contact de la Frontiera. În cea de-a doua zi a conferintei se vor prezenta cooperarea în Punctul National Focal, schimbul de informatii, dar si propunerea de decizie a Consiliului Uniunii Europene referitoare la îmbunatatirea cooperarii politienesti dintre statele membre ale UE, în special în cadrul frontierelor interne.

Simona Drimbau