Frontierişti şi jandarmi la bacalaureat

1Comentariu
Timp de două săptămâni au revenit pe băncile şcolii. Este vorba despre câteva zeci de poliţişti de frontieră şi jandarmi care nu au încă diploma de bacalaureat şi care mai au la dispoziţie această sesiune pentru a-şi da examenul. În caz contrar, cei rămaşi fără bacalaureat îşi vor pierde posturile.

19 frontierişti restanţi

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Bihor, comisar Dan Lazăr, la începutul anului, în cadrul Inspectoratului mai activau 30 de poliţişti de frontieră angajaţi pe bază de contract, fără examenul de final de liceu.

„Dintre ei, în prima sesiune de bacalaureat au luat examentul 11, ceilalţi susţin examenul acum”, precizează comisarul Lazăr. Frontieriştii care nu vor obţine diploma de bacalaureat în acest an nu îndeplinesc condiţiile legale de a participa la concursul organizat în vederea trecerii în categoria agenţilor.

„În aceste condiţii, li se încetează raporturile de serviciu ca urmare a desfiinţării posturilor de poliţist de frontieră angajat pe bază de contract şi transformarea acestora în posturi de agent, beneficiind de toate drepturile legale în vigoare privind protecţia socială”, conchide purtătorul de cuvânt al IJPF Bihor.

Şi doi jandarmi

Tot în această sesiune dau bacalaureatul şi doi lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bihor. „Avem doi candidaţi din rândul jandarmilor care trebuie să obţină diploma anul acesta, altfel riscând să îşi piardă posturile. Mai sunt alţi opt jandarmi care urmează cursurile liceale la seral, care sunt în clasa a XII-a sau a XIII-a şi care vor da examenul în sesiunile următoare”, a declarat inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, Liliana Antonescu.

Georgiana Anghel1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor