Frontierişti suspectaţi de corupţie

1Comentariu
ORADEA – Patru poliţişti de frontieră de la PTF Salonta au fost mutaţi într-un punct în care nu au acces la controlul de frontieră Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere al Frontierei Salonta, prinşi în urmă cu câteva săptămâni cu bani asupra lor, în timpul serviciului au fost mutaţi Sectorul Poliţiei de Frontieră Giriş.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Poliţiei de Frontieră Oradea, subcomisar Mircea Chiorean, instituţia a declanşat o anchetă internă, urmând ca în cazul în care vor exista suspiciuni că cei patru au comis acte de corupţie, cercetările să fie preluate de Direcţia Generală Anticorupţie. Pe timpul anchetei, cei patru frontierişti au fost mutaţi din PTF Salonta. „Cei patru sunt în procedură de cercetare preliminară, pe această perioadă fiind mutaţi într-un sector de gradul doi unde nu au acces la controlul de frontieră”, a declarat sursa citată.

 În urma unui control demarat la PTF Salonta asupra a doi agenţi, Gheorghe Manciu şi Ioan Suciu, aflaţi în timpul serviciului, au fost găsite sume de bani în lei şi valută, pe care poliţiştii nu le-au declarat înainte de intrarea în serviciu, aşa cum cere un ordin intern al Poliţiei de Frontieră. Totodată, în autoturismul unuia dintre agenţi au fost găsite bunuri din import, băuturi alcoolice şi ţigări provenite din magazinele duty – free din zona PTF Salonta, pentru care agenţii nu deţineau documente justificative.  Suma totală depistată asupra lucrătorilor se ridică la 116.400 forinţi, 6.310.000 lei vechi şi 886 de euro. Ca urmare, conducerea DPF Oradea a dispus cercetarea prealabilă a celor doi agenţi, a şefului de grupă, agentul Florin Petruţ, şi a şefului de tură, inspectorul principal Victor Moga, iar în cazul în care se va considera că banii provin din activităţi ilicite va fi sesizată Direcţia Generală Anticorupţie Bihor, pentru continuarea cercetărilor vizând posibile acte de corupţie.

Având în vedere experienţe mai vechi, ne aşteptăm la ca finalizarea cercetărilor preliminare poliţiştii suspectaţi de corupţie să fie mutaţi în PTF Borş, cunoscut ca unul dintre cele mai „banoase” puncte.

Georgiana Anghel1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor