Frontieriştii au depus juramantul

Frontieriştii au depus juramantul
450 de baieti si 100 de fete, viitori politisti de frontiera, s-au legat sâmbata prin juramânt sacru sa apere tara, independenta si suveranitatea nationala a României.

Alaturi de tinerii politisti de frontiera au fost, pe lânga familiile acestora venite din toate colturile tarii, si reprezentanti ai autoritatilor si institutiilor locale. La festivitatea depunerii juramântului militar a fost prezent si comisarul Gheorghe Alexandrescu din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, dar si o delegatie din partea Scolii de Ordine Publica din Miskolc, Ungaria. Festivitatea de sâmbata s-a încheiat cu un exercitiu demonstrativ de arte martiale.

Triati la sânge

Viitori aparatori ai fruntariilor tarii au fost admisi în cadrul Scolii de Pregatire a Agentilor Politiei de Frontiera „Avram Iancu” în sesiunea din septembrie, dupa o selectie riguroasa.

Acestia au trebuit sa faca dovada ca stapânesc foarte bine limba româna, dar si o limba straina. De asemenea, tinerii au mai fost testati din punct de vedere psihologic, medical, dar si al aptitudinilor sportive.

Cei care vor sa devina politisti de frontiera mai au înca posibilitatea sa se înscrie în acest an. Institutia de învatamânt oradeana scoate la concurs în perioada 30 octombrie-9 noiembrie înca 450 de locuri pentru baieti si 100 de locuri pentru fete.

Simona Drimbau