Frumusețea și spiritul Crăciunului la Lazăr

De Alexandru Guiaș
Frumusețea și spiritul Crăciunului la Lazăr
Cu mic, cu mare, elevi, părinți, bunici, cadre didactice, au umplut sala festivă a Liceului Teoretic „Aurel Lazăr” în așteptarea spectacolului de Crăciun organizat de conducerea școlii la sfârșit de an.

Pe scenă au urcat elevi de gimnaziu și de liceu care au interpretat scenete, au cântat, au colindat și au dansat. La final fiind răsplătiți cu aplauze din partea celor din sală.

În cadrul evenimentului a avut loc și premierea claselor participante la concursul organizat între clase privind cea mai curată, decorată și aranjată clasă în spiritul Crăciunului. În urma concursului „Spiritul Crăciunului în clasa mea”, organizat între clasele liceului, trei clase au primit diplome cu locul I: cls. VII-a (diriginte – prof. Carmen Bubela), cls. a IX-a B (diriginte – prof. Rodica Juncu) și cls. a X-a B (diriginte – prof. Mihaela Băguț).

Tot cu prilejul sărbătorilor de Crăciun, „lăzăriștii” au organizat timp de două zile (20-21 decembrie) „Târgul de Crăciun”, în cadrul proiectului interjudețean „Petale-n vânt”. Un proiect inițiat de C.T. „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău și care se află la a III-a ediție.

La „Târgul de Crăciun” elevii (cls. XD, XID, XIB si XA) dornici să-i ajute pe cei cu nevoi, au scos la vânzare peste 150 de produse hand-made, majoritatea decorațiuni de Crăciun, realizate sub îndrumarea profesorilor Olga-Valentina Drăgan (coordonatorul proiectului la nivelul județului Bihor), Carmen Chira, Emilia Negru și Daniela Dragoș.

Prin intermediul Asociației „PITICOT”, banii obținuți vor ajunge la un copil (sau mai mulți copii) cu probleme medicale sau sociale.

Bucuria realizării de produse hand-made a motivat elevii implicați să continue proiectul prin activități similare.
Celor de la Liceul Aurel Lazăr din Oradea li s-au alăturat alte 11 școli din județ în cadrul proiectului „Petale-n vânt”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !