Fruntaşi la educaţie ecologică

Fruntaşi la educaţie ecologică
TASNAD – Concursului regional de educaţie ecologică „Viaţă pentru mediu, viaţă pentru om” s-a finalizat la sfârşitul săptămânii trecute.

Etapa finala a avut loc în judetul Satu Mare, în localitatea Tasnad si s-a disputat între echipe de gimnazisti si liceeni din patru judete, Bihor, Bistrita Nasaud, Maramures si Satu Mare.

În Bihor, concursul s-a desfasurat în perioada noiembrie 2006 – mai 2007, echipele câstigatoare la fazele anterioare reprezentând judetul la faza finala. La sectiunea gimnaziu, a participat echipajul Scolii Generale nr. 11 din Oradea, format din elevii Radvan Rotaru, Mercedes Moisiu si Argentina Selegean, coordonati de profesoara Zsejki Lucretia.

LA sectiunea pe liceu, au participat elevii Daniel Bogdan Groza, Rodica Nicoleta Bica si Alina Gavrilut, împreuna cu profesoara Szabo Osvath Eva Gabriella, de la Colegiul Tehnic Vadu Crisului. Fiecare echipa a participat la trei probe: prezentarea activitatilor ecologice derulate pe perioada concursului, prezentarea unei machete si proba practica de colectare selectiva a deseurilor, evaluata în cantitatea de deseuri colectate – kg/elev.

„Echipajele care au reprezentat judetul Bihor la faza finala a concursului au avut o prestatie deoasebita reusind sa impresioneze juriul concursului prin implicarea unui numar mare de elevi si a comunitatii locale în activitati diverse de educatie ecologica”, sustine Felicia Enache, consilier principal al Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Bihor si coordonator al concursului.

Dovada a stradaniei elevilor, Colegiul Tehnic Vadu Crisului a reusit sa obtina locul întâi la sectia pe liceu, Scoala Generala nr. 11 plasându-se pe locul al II-lea, la sectiunea gimnaziu. „Acesti elevi, împreuna cu profesorii coordonatori, merita felicitari pentru modul exemplar în care s-au implicat în realizarea acestui proiect si pentru reprezentarea cu cinste a judetului Bihor la faza finala a concursului”, adauga Felicia Enache.

Echipele plasate pe locul I vor fi rasplatiti cu diplome si cu o excursie în Austria, ce va avea loc în luna septembrie.

Monica Mateiu

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !