Fruntasi la scrierea proiectelor

Măsurile 312, 112 şi fermele de semi-subzistenţă sunt cele mai accesate.

Bihorenii sunt pe podium în regiunea de Nord -Vest la depunerea de proiecte în cadrul programului PNDR. La Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Bihor sunt în prezent analizate în jur de 2.000 de proiecte depuse în sesiunile diferitelor măsuri derulate în cursul acestui an. Conform statisticilor multe proiecte au fost depuse în cadrul măsurii 312 – Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi.

În cadrul acestei măsuri care are ca şi obiectiv dezvoltarea durabilă a economiei rurale prin încurajarea activităţilor non-agricole, în scopul creşterii numărului de locuri de muncă şi a veniturilor adiţionale bihorenii au depus în sesiunea din luna mai nu mai puţin de 307 proiecte.

„ Fondurile disponibile pentru Măsura 312 – Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi sunt de 89.000.000 euro. Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanţarea unui proiect din cadrul Măsurii 312 este de 200.000 euro”, a precizat Florian Vesa, directorul OJPDRP Bihor.

Depunere

O altă măsură îndrăgită de bihoreni este Măsura 112 – Instalarea tinerilor fermieri la ţară. În cadrul sesiunii derulate în perioada 1 – 29 iulie 2011 bihorenii au depus nu mai puţin de 328 de proiecte. Fondurile disponibile pentru Masura 112 au fost de 50.000.000 euro. Suma maximă nerambursabilă care a putut fi acordată pentru finanţarea unui proiect din cadrul Măsurii 112 era de 25.000 euro.

Măsura 141 – Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă a adunat nu mai puţin de 772 de proiecte. „Prin Măsura 141 se acordă sprijin public nerambursabil de 1.500 de euro/an pentru fiecare fermă de semi-subzistenţă. Sprijinul se acordă pentru o perioadă de cinci ani, unui singur membru al familiei, pentru aceeaşi exploataţie agricolă”, a punctat şeful OJPDRP Bihor.

Alte măsuri accesate de bihoreni au fost Măsura 125 – Îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea agriculturii şi silviculturii au fost depese 22 de proiecte dar şi Măsura 123 Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere în cadrul căreia au fost depuse 20 de proiecte. 13 proiecte au fost depuse în cadrul măsurii 121- Modernizarea exploataţiilor agricole şi cinci proiecte în cadrul Măsurii 313 – Încurajarea activităţilor turistice. „APDRP va notifica în scris şi prin intermediul paginii de internet www.apdrp.ro pe toţi solicitanţii privind rezultatul evaluărilor cererilor de finanţare depuse de către aceştia”,a punctat Florian Vesa.

S.Al.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !