Fumătorii mor mai tineri

Reactualizat la:
1Comentariu
Tigari
Tigari
Tot mai mulţi români de peste 35 de ani mor anual din cauza fumatului. Un studiu al Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti ne arată că un sfert dintre bărbaţi şi 5% dintre femeile de peste 35 de ani la noi din ţară de mor în fiecare an din cauza tutunului.

33 de mii de bărbaţi şi 6 mii de femei din România mor anual după vârsta de 35 de ani din cauza tutunului. Mai mult, în fiecare an, medicii înregistrează 8 mii de noi cazuri de cancer bronhopulmonar, iar dintre acestea, 7500 se datorează fumatului.

Îngrijorător este faptul că 30% dintre românii de peste 15 ani fumează. Detaliat, bărbaţii sunt cei mai împătimiţi. Aproape jumătate dintre persoanele de sex masculin din ţară fumează, în timp ce femeile sunt mai rezervate în privinţa tutunului. Aproximativ 18% dintre persoanele de sex feminin din populaţia României au acest viciu.

Per total, românii trăiesc în medie cu 8 ani mai puţin decât cetăţenii Europei. Rata mortalităţii în rândul românilor tineri între 20 şi 44 de ani este dublă faţă de cei din Uniunea Europeană.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor