Functionarii, antrenati pentru proiecte europene

Personalul din administratia locala a municipiului si judetului a avut, ieri, ocazia de a se perfectiona în cadrul unui curs de instruire pentru cresterea abititatii de a atrage si gestiona fonduri europene pentru proiecte locale.

Materiile de curs, predate de lectori ca Diana Mitu sau Adrian Paul, de la centrul pentru Implementarea Managementului Performant, sunt „Programe de finantare ale Uniunii Europene”, „Managementul proiectelor finantate de Uniunea Europeana”, „Contabilitatea si auditul proiectelor finantate de Uniunea Europeana”, „Licitatii conform PRAG 2003 – întocmirea contractelor pentru achizitia de bunuri si servicii” si „Dezvoltarea parteneriatelor dintre administratia publica locala, sectorul IMM si ONG”.

„Rostul acestui trainig este de a creste gradul de constientizare privind problematica europeana în rândul functionarilor publici si a demnitarilor din administratia locala, în contextul responsabilitatilor crescute care revin administratiei publice în legatura cu procesul de aderare la Uniunea Europeana”, a declarat Andrei Krausz, sef Serviciu Integrare Europeana din cadrul Primariei Oradea.

Acest curs este parte dintr-un proiect finantat de Uniunea Europeana prin Fondul de Modernizare a Administratiei Publice la nivel Local. Bugetul acestuia este de proiectului este de 20.696 de euro, cea mai mare parte a finantarii fiind facuta de UE, Primaria Oradea contribuind cu 2.150 de euro.


Cristina Ghilea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !