Funcţionarii orădeni, la instruire

Schimburile de experienta cu strainatatea si participarea la seminarii pe teme de interes european au devenit puncte frecvente în agenda functionarilor din Primaria Oradea.

Nu mai departe de saptamâna trecuta, doi dintre ei au participat la doua astfel de evenimente, unul derulat la Sevilla si unul în orasul vecin, Debretin.

Andrei Casota, inspector în cadrul Serviciului de Imagine si Mass-Media, a reprezentat Oradea la seminarul international „Youth European Seminar”, organizat de municipalitatea din Debretin deja pentru a doua oara, în ideea dobândirii calitatii de „Capitala culturala a Europei în 2010”.

Seminarul a reunit delegatii din cinci orase înfratite cu Debrecen – Oradea, Paderborn (Germania), Shumen (Bulgaria), Lublin (Polonia), Klaipeda (Lituania). De la Oradea au participat la eveniment atât artisti de la Ansamblul Folcloric „Bihorul”, cât si experti din cadrul Universitatii Oradea, ne-a informat serviciul de specialitate de la  Primaria Oradea.

Program Leonardo

Andrei Krausz, seful Serviciului de Intergrare Europeana, este cel de-al doilea beneficiar al unui curs de pregatire organizat în cadrul programului „Leonardo da Vinci”. Acesta se refera la cresterea abilitatilor în domeniul politicilor europene si în managementul fondurilor structurale la nivel local, ne-a spus seful serviciului.

Întregul program a avut ca elevi 25 de functionari publici, alesi printr-un concurs de dosare. La actiunile din Sevilla au fost prezenti 13 functionari publici din Dej, Suceava, Iasi, Oradea, Cluj-Napoca, Pitesti, Onesti, Giurgiu, Galati, Constanta, Baia Mare si Ploiesti.

Pe durata a doua saptamâni, acestia au avut ocazia de a se familiariza cu institutii si asociatii care ar putea fi importante pentru Oradea: Confederatia Andaluza a Oamenilor de Afaceri, EXTENDA (o agentie de promovare a comertului andaluz pe pietele internationale), Sevilla Global (o agentie urbana pentru dezvoltare economica), Centrul de Informare Europeana din Sevilla etc.

Schimbul de experienta a inclus si contacte cu învatamântul local si modul de îndrumare profesionala a tinerilor la finalizarea cursurilor.

Cristina Ghilea

Taguri: