Furori pe scena Casei de Cultură

Actorii Teatrului de Stat au atras publicul în sală şi au creat deliciul spectatorilor.

La 130 de ani de la premiera absolută a piesei, ,,O noapte furtunoasă’’ încă mai face furori pe scenele teatrelor româneşti. Trupa ,,Iosif Vulcan’’ a Teatrului de Stat din Oradea a jucat, sâmbătă seara, la Casa de Cultură a Sindicatelor, cea de a patra premieră a stagiunii, ,,O noapte furtunoasă’’, în regia lui Chris Nedeea, într-o distribuţie de excepţie cu totul surprinzătoare şi o montare care s-a bucurat de succes.

Actorii orădeni spun că rolurile sunt, din păcate, atât de actuale. În asentimentul actorilor orădeni au fost şi unii dintre spectatori, care cred că întâlnim şi în zilele noastre personajele satirizate fără milă de autor.

Farmec

Actorii orădeni au atras lumea în sală şi au creat deliciul spectatorilor. Petre Panait a interpretat rolul lui Jupân Dumitrache, supranumit ,,Titirică Inimă-Rea’’, iar Ioana Dragoş-Gajdo a fost în spectacol o Veta pasională şi plină de vigoare, în timp ce Alina Leonte îi ţinea isonul în rolul amorezatei Ziţa. Surprinzător a fost Alexandru Rusu în rolul ,,ambetatului’’ Rică Venturiano, amestec de demagogie şi de ,,delir’’ politic şi amoros.

În rolul ,,omului de încredere’’ Chiriac, amantul soţiei patronului său, Răzvan Vicoveanu şi-a folosit farmecul pentru a o cuceri pe aceasta, iar Spiridon a fost interpretat de Pavel Sîrghi.

Publicul a râs cu poftă când Nae Ipingescu (Daniel Vulcu) a citit greoi şi fără interpunctuaţie din ,,Vocea Patriotului Naţional!’’.

Contextul politic, cel social şi relaţiile familiale desprinse din această comedie au pus publicul faţă în faţă cu luciditatea moralităţii proprii, transformându-l pentru câteva momente în aspru judecător sau în simplu şi atent spectator al vieţii în sine.

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !