Furt în şcoală sub camere de supraveghere

Furt în şcoală sub camere de supraveghere
ORĂŢTIE – Catalogul clasei a XII-a D de la Colegiul Naţional “Aurel Vlaicu” din Orăştie a fost furat, joi, 28 februarie, în timpul cursurilor, între orele 8 şi 10. Vineri încă nu se cunoştea făptaşul şi, desigur, nici motivul pentru care catalogul trebuie să dispară.

“Ancheta este în curs de desfăşurare şi există în acest caz  un dosar penal, momentan cu autor necunoscut. Poliţia din Orăştie face încă cercetări iar atunci când se va afla cine a furat vom informa conducerea Colegiului din Orăştie şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara” a spus, şeful Poliţiei Orăştie, Florian Katschka. Cu toate că în clădire funcţionau mai multe camere de supraveghere, însă, conform directoarei, Angela Dumitru, “acestea erau în probă”, hoţul nu s-a sfiit, motiv pentru care profesorii suspectează pe o colegă.

 

Decizia montării de camere de supraveghere în colegiul orăştian a fost luată tocmai pentru că, în urmă cu câteva luni, s-a furat o condică. Imaginile preluate de aceste camere în ziua furtului catalogului nu sunt relevante având în vedere că nu a fost depistat hoţul. Conducerea şcolii şi mai mulţi profesori din colegiu au fost chemaţi la Poliţie pentru a recunoaşte persoanele care apăreau pe înregistrări în perioada în care a dispărut catalogul.

 

Inspectorul general adjunct, Simion Molnar, a precizat că, “dacă vinovatul este un cadru didactic, pedeapsa va merge până la desfacerea contractului de muncă, pe lângă pedeapsa penală pentru furt”.

 

Directoarea A. Dumitru spune că situaţia elevilor nu va avea de suferit deoarece diriginta clasei are o situaţie completă pentru finalul semestrului întâi, pentru fiecare elev în parte. Cât despre semestrul doi, ea spune că elevii nu au fost încă notaţi şi absenţele erau puţine. O primă măsură care va fi luată în acest sens de conducerea Colegiului Naţional “Aurel Vlaicu” Orăştie va fi închiderea cataloagelor în timpul nefolosirii lor.

Sanda Bocaniciu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !