Furturi bănoase în bănci

Poliţiştii din Beiuş au reuşit să recupereze de la un hunedorean 2.400 lei, sustraşi dintr-o bancă, înainte să-i cheltuiască. Doi bihoreni au fost prădaţi de hoţi în timp ce depuneau bani în bancă.

Poliţiştii, împreună cu un jandarm, l-au depistat joi dimineaţă pe hunedoreanul C.D. (32 ani), recidivist, la scurt timp după ce a sustras din buzunarul beiuşeanului C.I. 2.400 de lei, în timp ce acesta se afla în incinta sucursalei unei bănci.


Păgubitul intenţiona să depună într-un cont bani, dar hunedoreanul, profitând de un moment de neatenţie, i-a sustras întreaga sumă.
Hoţul a fost prezentat de poliţişti Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş, iar magistraţii au emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.


Un caz asemănător a avut loc la începutul lunii în municipiul Oradea, tot în sediul unei unităţi bancare, atunci bunurile fiind sustrase dintr-o haină lăsată nesupravegheată. Orădeanul G.V.D. (32 ani), observând un concitadin indolent, i-a furat din haină portmoneul cu acte şi 200 lei. Şi împotriva lui a fost începută urmărirea penală, pentru furt calificat.


„Pentru a nu deveni victima unor astfel de indivizi, vă recomandăm ca atunci când vă aflaţi la ghişeul unei bănci, să observaţi atent cum reacţionează persoanele din jurul dumneavoastră! Unii infractori speculează aceste situaţii şi ori sustrag pe loc banii şi dispar urgent, ori urmăresc victimele până ajung în locuri ferite de privirile cetăţenilor.

De asemenea, nu număraţi banii pe stradă sau când sunt mai multe persoane în jurul dumneavoastră”, îndeamnă subinspectorul Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

Ovidiu Morcan