FuxFeszt 2017: păpușarii se întâlnesc la Oradea

1Comentariu
FuxFeszt 2017: păpușarii se întâlnesc la Oradea
Între 2-7 octombrie va avea loc a treia ediție a Festivalului Teatrelor de Păpuși Profesioniste Maghiare din Transivania. Evenimentul va cuprinde 22 de spectacole puse în scenă de 17 trupe invitate.

Katalin Czvikker, directoarea Teatrului Szigligeti, a menționat la începutul conferinței de presă că această a treia ediție a festivalului arată că inițiativa Trupei Lilliput a devenit o adevărată tradiție: „De-a lungul anilor am analizat experiențele și opiniile participanților, astfel am ajuns la această formulă pe care o propunem anul acesta, care pe lângă delectarea publicului, subliniază importanța dialogului profesionist”.

Botházy-Daróczi Réka a menționat că în ediția din anul acesta, festivalul capătă un caracter internațional: „La festivalul bianual organizat de către Trupa Lilliput a Teatrului Szigligeti vor participa, pe lângă cele șase trupe maghiare din Transilvania (Trupa Brighella – Satu Mare, Teatrul Puck – Cluj-Napoca, Teatrul Ariel – Târgu Mureș, Teatrul Cimborák – Sfântu Gheorghe, Trupe de Păpuși ale Teatrului de Stat Csiky Gergely Timișoara, respectiv gazda evenimentului, Trupa Lilliput) vor urca pe scenă păpușari din Ungaria, Slovacia și Serbia. Programul cuprinde spectacole pentru preșcolari, școlari, elevi de gimnaziu și producții dedicate publicului adult. Este o mare bucurie pentru noi, totodată, că la evenimentele noastre vor participa și studenții de la Universitatea de Arte Târgu Mureș, respectiv de la Universitatea Babeș-Bolyai”.

Spectacolele incluse în secțiunea de concurs a Festivalului „Fux” vor fi jurizate de regizoarea prof. dr. Kozsik Ildikó, Maria Mierluț, personalitate marcantă a păpușeriei orădene, respectiv de regizorul Vadas László.

Teatrul Szigligeti pune în vânzare abonamente de festival valabile pentru trei spectacole, având prețul de 20 RON. Biletele și abonamentele pot fi cumpărate de la agenția teatrului, deschisă de luni până vineri, între orele 14:00-19:00, respectiv online pe www.biletmaster.ro.

Festivalul „Fux” poartă numele renumitului creator de teatru de păpuși Paul Fux și este finanțat de Consiliul Județean Bihor, BGA Zrt. (Ungaria), respectiv de Departamentul pentru Relații Interetnice.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor