Gabriel Băruţa, locul I la Eurovision

13Comentarii
Gabriel Băruţă si David Bryan
Gabriel Băruţă si David Bryan
Compozitorul orădean Gabriel Băruţa a ajuns în fruntea clasamentului pentru Concursul Naţional Eurovision 2010.

Piesa „Come as one”, compusă de orădeanul Gabriel Băruţa, a fost clasată pe locul I la Preselecţia Naţională „Eurovision” 2010. Gabriel Băruţa a obţinut cel mai mare punctaj (97 de puncte). Juriul însă i-a recomandat schimbarea interpretului (englezul David Bryan), căruia regulamentul nu-i permite să participe la Eurovision din partea ţării noastre.

„L-am ales pe David Bryan pentru că îl cunosc şi ştiu ce poate. Are o voce extraordinară şi mi s-a părut cea mai potrivită pentru piesa cu care am participat la preselecţie, „Come as one”. Am cântat împreună în trupa Hotel FM. Nu vedeam un obstacol în asta, mai ales că, potrivit regulamentului, compozitorul trebuia ori să fie cetăţean român ori să aibă dublă cetăţenie. Nu preciza nimic în legătură cu naţionalitatea interpretului, decât într-o anexă, care nu mi-a fost foarte clară”, a declarat pentru Jurnal bihorean compozitorul Gabriel Băruţa.

Băruţa ne-a declarat că a negociat cu Dragoş Chircu pentru interpretarea piesei, iar acesta a acceptat. „Dragoş Chircu este cea mai apropiată voce de piesa mea. Sunt bucuros că a acceptat să interpreteze. Probabil că, în concurs, va apărea cu numele de scenă(Damon)”, a declarat Băruţa.

 

Un nou început

 

Pentru Băruţa, a fi în fruntea clasamentului înseamnă o recunoaştere a muncii lui.

„Până acum nu am trimis nicio piesă la Eurovision. Faptul că m-am clasat pe primul loc, între celelalte 111 piese înscrise în concurs, este o lansare importantă în muzica românească”, a declarat Gabriel Băruţa.

Gabriel Băruţa nu este singurul care a optat pentru David Bryan, ci şi compozitorul Vlad Creţu, cu piesa „Searching for perfect emotion”, clasată pe locul III. Pe motiv că David Bryan nu are naţionalitate română, juriul le-a recomandat celor doi compozitori să-şi schimbe interpretul.

David Bryan a declarat pentru cotidianul nostru că ar fi reprezentat cu cinste România la acest concurs, însă din cauza regulamentului acest lucru nu va fi posibil. „Sunt foarte încântat că piesele interpretate de mine au fost clasate pe locul I, respectiv III, mai ales că la nivel naţional nu sunt foarte cunoscut. Aş fi fost mândru să reprezint România la acest concurs, dar din cauza regulamentului acest lucru nu va fi posibil. Am fost deja contactat pentru mai multe interviuri”, a mărturisit David Bryan.

David Bryan a ajuns în Oradea, ca voluntar la o organizaţie nonguvernamentală, prin Serviciul European de Voluntariat.
Pe vremea când ambii făceau parte din trupa Hotel FM, fondată de Gabriel Băruţa, David Bryan şi Băruţa au participat la Cerbul de Aur, unde au ajuns în semifinale.

C.D.13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor