Gabriel Bivolaru s-a facut baiat bun

Gabriel Bivolaru s-a facut baiat bun
Magistratii au decis sa-l lase liber pe fostul deputat, considerand ca in spatele gratiilor acesta si-a spalat pacatele.

Scopul pedepsei a fost atins. Aceasta este concluzia la care au ajuns magistratii argeseni, cu o luna in urma, cand au luat in considerare cererea de eliberare conditionata a lui Gabriel Bivolaru. Cat despre recompensele primite ilegal de fostul deputat, acestea erau desfiintate intr-o clipa, fiind catalogate ca neimputabile.

Munci gospodaresti si concursuri tematice

In aceste conditii, instanta Tribunalului Arges a constatat ca perioada de detentie executata de Bivolaru – 1.138 de zile – a fost suficienta pentru reeducarea acestuia, iar scopul pedepsei a fost atins.

De asemenea, un alt argument care a cantarit extrem de greu in luarea deciziei instantei a fost ca, in timpul celor sase luni de la data ultimei hotarari a instantei, prin care i s-a respins eliberarea conditionata, Gabriel Bivolaru a avut „o comportare buna”.

Ceea ce, detaliat, ar insemna ca acesta a respectat la sange regulamentul de ordine interioara, nu a fost sanctionat disciplinar si a fost recompensat de trei ori pentru prestarea unor munci gospodaresti si participare la concursuri tematice.

In fine, cum magistratii au retinut ca Bivolaru a fost folosit la munca inainte de amanare, in perioadele octombrie 2004-mai 2005 si respectiv decembrie 2005-septembrie 2006, fostul deputat PDSR a mai castigat un numar de 102 zile.

Manelisti si demiteri

Acelasi Gabriel Bivolaru care era dat drept model in motivarea instantei argesene era acuzat, anul trecut, pe vremea cand era incarcerat la Penitenciarul Drobeta-Turnu-Severin, de primirea mai multor vizite care nu fusesera inregistrate oficial de angajatii institutiei.

Astfel, intr-o nota a Asociatiei Nationale a Penitenciarelor, data publicitatii pe 8 august 2006, se preciza ca, printre „distinsii” oaspeti care au calcat pragul celulei lui Bivolaru, se numarau Valentin Rusu, zis „Vali Vijelie”, Nicolae Dinut, zis „Adi de la Valcea”, si viceprimarul orasului Drobeta-Turnu-Severin, Constantin Gheorghe.

La acea data, desi facuse cerere de pensionare, imediat ce a intrat in atentia unei comisii disciplinare, fostul director al Penitenciarului Drobeta-Turnu-Severin, Vasile Burcu, a fost destituit din functie, pentru neregulile descoperite in cazul „Bivolaru”. Decizie favorabila. Potrivit instantei, Gabriel Bivolaru a fost fruntas la muncile gospodaresti

Acuzatii

O frauda de 50 de milioane de euro

Gabriel Bivolaru a fost incarcerat pe 1 aprilie 2004, fiind condamnat la trei ani de inchisoare si obligat la plata a peste 50 de milioane de euro reprezentand prejudiciul civil catre BRD. Acuzatiile pentru care Bivolaru a fost trimis in spatele gratiilor au fost cele de fals, uz de fals, inselaciune si evaziune fiscala.

De asemenea, BRD a declansat un proces separat, prin care incearca sa-si recupereze prejudiciul produs de Bivolaru, anuland un contract prin care politicianul vindea un teren apartinand bancii catre firma sotiei sale.

CONCLUZIA MAGISTRATILOR

Miron Cozma ramane un pericol pentru societate

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, nu a avut norocul lui Bivolaru. El este inca un pericol pentru societate si nu a dovedit ca s-ar fi indreptat in penitenciar, chiar daca a avut un comportament bun in ultimul an de detentie.

Acestea sunt motivele pentru care completul format din trei judecatori ai Tribunalului Bucuresti a respins cererea lui Cozma de a fi eliberat conditionat din inchisoare. Doi judecatori din acest complet au considerat ca nu exista motive pentru a-l pune in libertate pe fostul lider al minerilor, avand in vedere ca activitatile religioase, sportive si recreative la care acesta a luat parte in ultimul an petrecut in inchisoare sunt normale pentru orice „bonus pater familias”.

Cand au luat aceasta decizie, magistratii au avut in vedere si modul in care s-a comportat acesta in penitenciar in anii din urma: „(…) Ignora regulile de ordine interioara a personalului din sistemul penitenciar, insultand, amenintand, bruscand ofiterii, sicanand supraveghetorii pana la umilinta (…)”.

Cel de-al treilea judecator a avut insa opinie separata fata de colegii sai, considerand ca minerul merita eliberarea conditionata avand in vedere ca a indeplinit deja conditiile, „a fost staruitor in munca, disciplinat si a dat dovezi de indreptare”.

In opinia sa, judecatorul Raluca Carjan considera ca lui Cozma i s-a inlaturat „dreptul de a beneficia de eliberare conditionata inainte de executarea pedepsei”, iar faptul ca a beneficiat de un regim mai favorabil in timpul anilor de inchisoare nu i se poate imputa detinutului, ci, eventual, lucratorilor din penitenciar.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !