Gado, Stan şi Vâtcă, la Oţelul

Gado, Stan şi Vâtcă, la Oţelul
Potrivit presei din Galati, fotbalistii oradeni Ramses Gado, Andrei Vâtca si Daniel Stan ar fi ajuns la o întelegere cu echipa Otelul, unde vor evolua din retur.

„Sigur plec la Otelul Galati, si din câte stiu s-au înteles si cluburile. Mi-au oferit un contract mult mai bun si era normal sa fac acest pas. Ma voi prezenta în ianuarie la reunirea lotului. Aveam nevoie de o noua provocare si sunt convins ca Otelul nu va retrograda”, a precizat Gado, care ar urma sa câstige circa 25.000 de euro pe sezon.

Golgeterul Daniel Stan a confirmat ca viitoarea lui destinatie este Otelul. „S-a rezolvat problema si voi juca la Galati. Este un pas înainte, pentru ca mi-am dorit enorm sa revin în Divizia A. Consider ca mi-am facut datoria la FC Bihor si sper ca din vara sa fim adversari în Divizia A”, spune Stan. Singurul care nu a confirmat a fost portarul Cosmin Vâtca. „Înca nu e sigur nimic. Otelul e singura echipa care m-a ofertat si la Oradea nu as vrea sa mai ramân. Vreau sa merg unde pot sa joc”, a adaugat Vâtca.

Otelul va plati pentru Vâtca si Gado câte 15.000 de euro, iar pentru Stan doar suma de 40.000 de euro, desi mai are contract pâna în 2007 cu FC Bihor. Impresarul jucatorilor, Ionel Codoban, care marti a discutat la Bucuresti cu Marius Stan, presedintele Otelului Galati, a confirmat ca cele doua cluburi s-au înteles pentru cedarea celor trei jucatori. „Le-au convenit contractele negociate si au semnat în conditii mult mai bune financiar”, a mai adaugat Codoban.


Plecarile vor continua


Clubul galatean si-a manifestat dorinta de a-l transfera si pe Dorin Mihut, însa acesta ar prefera Dinamo Bucuresti, de unde asteapta un semn în zilele urmatoare. Pe picior de plecare este si Cristi Munteanu, care are toate sansele sa ajunga în Ungaria, la FC Sopron. Oferte din Divizia A mai au Lazar si Sfârlea, jucatori care asteapta sa-si rezolve plecarea de la FC Bihor.

Luput ar fi tentat sa ramâna la Oradea, însa nu în orice conditii, dorind probabil o marire a contractului. Dintre cei care îsi încheie contractele ar putea sa mai continue la FC Bihor doar Gongolea, Oprea sau Mindileac.


Au câstigat la Beius


FC Bihor a câstigat meciul amical disputat cu divizionara C CF Bihorul Beius, scor 2-0 (1-0). Golurile au fost marcate de Fl. Lazar ’43 din 11 metri si rusul Bukleyev ’86. Pentru FC Bihor au evoluat: Dobre – Fl. Lazar, Luput, Gongolea – Fele, Bukleyev, Strapak, Deriglazov – Szelesi, Swo, Zelencz.

În repriza a doua formula de joc a suferit unele modificari: Lazareanu – Lupo, Deriglazov, Cisteian – Achim, Bukleyev, Strapak, Bugiu – Szelesi, Popescu, Zelencz. Pentru CF Beius au jucat: Lazea – Oras, Groza, Rosca, Tirban, Rusu, Cartis, Iancu, Silaghi, Mihoc, Boldor. Au mai intrat: Odobasianu – M. Popa, Pasca, Flore, Shamat, Borza, Haica, Ursut.


Rusul Deriglazov si Strapak au lasat o impresie destul de buna si au sanse sa fie pastrati în lotul FC Bihor. O decizie clara va fi luata dupa amicalul de miercuri, de la ora 11, cu Lotus Baile Felix.

Teodor Biris