Gaigana record, de 1.000 de oua, la Gastrofest Timisoara

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
Găigana e simbolul Banatului, e mâncarea de dimineaţă, e fruhshtuck-ul bănăţeanului
Găigana e simbolul Banatului, e mâncarea de dimineaţă, e fruhshtuck-ul bănăţeanului
Cine-i bănăţean adevărat ştie ce-i găigana, cine nu, a fost invitat sâmbătă să afle la Gastrofest. Uica Mihai, cunoscutul personaj „culinar” a gătit o găigană record, făcută din 1.000 de ouă. „Găigana e simbolul Banatului, e mâncarea de dimineaţă, e fruhstuck-ul bănăţeanului, e mâncarea pe care o ştie”, spunea Uica Mihai despre preparatul tradiţional.

„Iaca, la mine în familie e de trei generaţii. Pe mine m-a învăţat bunicul care s-a născut în 1890, iar eu am i-am învăţat, la rândul meu, pe alţii. Azi am avut trei copii care or mestecat în găigană cu mine. Banatul are o inimă, iar inima Banatului Îi Timişoara, dar sufletul e găigana”, a declarat Uica Mihai despre celebra omletă „tunată” bănăţeană. Costiţă, ceapă, boia, păradaisă şi, în premieră, un pic de mentă, au fost componentele găiganei record. Iar aici vorbim de fix 1.000 de ouă, la care se adaugă restul ingredientelor: 50 de kilograme de costiţă, 10 de ceapă, 10 de ardei, 10 de roşii, plus mirodenii care mai de care.

Vizitatorii târgului s-au lins pe buze, iar cei mai norocoşi au şi gustat din bunătatea culinară. „Am mai mâncat găigană, dar nu făcută din asemenea cantităţi de ingrediente. Nu degeaba se spune că mâncarea la cazan e mai bună, la fel şi găigana asta”, spunea unul dintre cei care au ajuns la rând pentru o porţie de găigană.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !