Gala cu balerini japonezi pe scena Operei din Timisoara

De Simona Popovici Donici
Gala cu balerini japonezi pe scena Operei din Timisoara
Gala cu balerini japonezi pe scena Operei din Timisoara
Opera Naţională Română din Timişoara le dedică iubitorilor artei dansului un eveniment special: Gală de balet cu invitaţi din Japonia! Risa Mochizuki şi Takahiro Tsubo vor fi solişti ai spectacolului coregrafic de miercuri 24 octombrie 2012, de la ora 19.

Născută în anul 1991, Risa Mochizuki este absolventă a Școlii de Balet din Kishibe, Japonia, iar în perioada 2009 – 2011 a fost angajată la Teatrul de Balet din Sibiu. Artista deţine un palmares impresionant de premii internaționale: Locul I la Concursul de Dans din Nakano (2002) și Premiul I la Concursul de Balet NBA (2003), Premiul Presei la Concursul de Dans din Saitama (2005), Locul II la Concursul Internațional de Balet din New York, Locul II la Concursul Internațional de Balet și Dans Contemporan din Sibiu (2010), iar un an mai târziu a obținut la același concurs Locul I.

Takahiro Tsubo s-a născut în anul 1990 şi este absolvent al Școli Regale de Balet din Antvers, Belgia. La fel ca partenera sa de dans, În perioada 2009 – 2011a fost solist al Teatrului de Balet din Sibiu. Este laureatul unor competiții internaționale: Locul II la Competiția Națională de Balet din Japonia (2008), Locul III la Concursul Internațional de Balet și Dans Contemporan din Sibiu (2010) și în anul 2011 a câștigat premiul I la același concurs.

Alături de balerinii timişoreni Manuela Ardelean, Cristina Romândaşu, Andreea Farcaş, Raisa Kadar, Alina Mihai, Suzana Vrânceanu, Irina Iordache, Coralia Niculescu, Alin Radu, Flavius Popa, Alexandru Pîntea, Cornel Bercea, Darius Agrima, Sergiu Anghel, Sergiu Bîtoancă, invitaţii japonezi vor dansa în spectacolul realizat în direcţia de scenă a coregrafei Carmen Cojocaru.

Programul galei cuprinde momente coregrafie din creaţia compozitorilor W.A.Mozart, Fr. Chopin, A. Adam, C.Pugni, R. Glière, G. Bizet, P. I. Ceaikovski, L. Minkus, S. Prokofiev.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !