Gala Diplomelor la Facultatea de Arte

Reactualizat la:
Colecția Glosă
Colecția Glosă - © FOTO:Anamaria Silaghi
Joi, curtea Muzeului Ţării Crişurilor a fost scena spectacolului de modă Gala Diplomelor – ediţia 2019.

Evenimentul a fost susținut de absolvenții programelor de studiu Modă-Design vestimentar şi Arte Decorative ale Departamentului de Arte Vizuale din cadrul Facultăţii de Arte a Universităţii din Oradea.

Protagoniștii evenimentului au fost: Camelia Ambro, Denisa Catai, Lavinia Catrinar, Emilia Herede, Diana Milaş, Dorina Morna şi Denisa Silaghi.Colecţiile prezentate poartă amprenta profesorilor-coordonatori: conf.univ.dr. Corina Andor, lect.univ.dr. Amalia Judea, lect.univ.dr. Anca Popescu, lect.univ.dr. Mihaela Tătulescu şi lect.univ.dr. Olimpia Urdea.
Colecția „Kathiusa”, semnată de Denisa Catai a fost cu adevărat una spectaculoasă, tânărul designer propunând o incursiune stilistică în portul popular rusesc.

Denisa spune că a reinterpretat costumele tradiționale rusești prin filtrul propriei personalități, preluând linia, compoziția, volumele şi, ca accesorii, cocoşnicele. Pălării-podoabe au fost elementele care au creat legătura directă cu costumul popular rusesc.

Remarcăm maniera inedită de accesorizare cu genți- rucsace în design-ul cărora se regăsea autoportretul autoarei. În „Kathiusa” s-a regăsit ideea de costum de scenă care a evoluat până la cea de pret-a-porter prin eliminarea accesoriilor.
Coordonatorul colecției a fost lect. univ. dr. Amalia Judea.

Colecția Mafia Foto: A.S. ©

Consultant în viața de zi cu zi, cochetând uneori și cu ideea de model, Lavinia Catrinar, de această dată din poziția de absolventă a programului de studiu Arte Decorative, a venit în fața publicului cu colecția Glossa. Lavinia Catrinar și-a propus o reevaluare a elemente autentice din portul popular feminin românesc: ii cusute manual pe pânză ţesută în casă sau pe marchizet, vâlnice, fote.

Aceste elemente le-a adus în actualitate uzând de tulle-ul sintetic sau tafta și dându-le o viață nouă. Diana Milaş, absolventă a programului de studiu Modă-design vestimentar a propus o colecţie despre care se poate spune că este o exprimare a propriilor trăiri interioare.

Deşi îşi asumă problemele zilnice şi uneori grave ale vieţii, tânăra spune că păstrează în interior dimensiunea ludică a naturii umane. Coordonatori au fost :conf.univ.dr. Mihaela Tătulescu şi lect.univ.dr.ing. Olimpia Urdea.

Anamaria Silaghi, Veronica Bursașiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !