Gala sportului bihorean

De Gavril Nutiu
Reactualizat la:
Sportivii și antrenorii prezenți la festivitate, în tradiționala fotografie finală de grup
Sportivii și antrenorii prezenți la festivitate, în tradiționala fotografie finală de grup - © FOTO: GAVRIL NUȚIU
O mare parte a sportivilor laureați au absentat de la tradiționala festivitate.


Organizată, conform obiceiului, de către Direcția Județeană de Sport și Tineret Bihor, gala anuală de premiere a celor mai buni sportivi ai județului a reunit un număr mai redus de participanți, în comparație cu edițiile precedente.

„Direcția noastră a beneficiat de un buget foarte redus alocat anului în curs, dar în pofida acestui fapt, a avut totuși câteva realizări remarcabile”, a afirmat directorul Petruț Drăgan, în deschiderea evenimentului. Manifestarea a fost „pigmentată” cu reprize de colinde, interpretate de Grupul „Corinteii”, din cadrul Liceului de Artă Oradea.

Festivitatea propriu-zisă de premiere s-a desfășurat pe trei secțiuni: sporturi neolimpice individual, echipe, respectiv sporturi olimpice individual. La sporturile neolimpice, primul loc a fost ocupat, în premieră, de către o reprezentantă a CS Good Dragon Marghita, Szentgyörgyi Silvia Anamaria. Podiumul a fost completat de karateka Mircea Raul Tudorică, respectiv luptătorul de taekwon do Cătălin Topai, ambii fiind abonați constanți la primele locuri, de-a lungul anilor. La secțiunea echipe, laureată a fost desemnată, în mod logic, formația de baschet masculin CSM CSU Oradea, campioana națională en titre, urmată de echipa de polo CSM Digi Oradea, vicecampioană națională. Locul 3 a fost ocupat de formația de polo junioare a CS Crișul, vicecampioană națională.

Premiați… în lipsă

Titlul de cea mai bună sportivă bihoreană a anului i-a revenit spadasinei Bianca Benea. Bianca este una dintre foarte puținii sportivi din județul nostru creditați cu șanse de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Pe podium au mai urcat judoka Alex George Creț și atletul Laviniu Chiș.

Doar sportivii neolimpici au fost prezenți în totalitate la festivitate. Echipele și majoritatea celor nominalizați la sporturile olimpice au absentat, din motive mai mult sau mai puțin obiective. Primii doi clasați, Bianca Benea și Alex George Creț, n-au putut fi prezenți pe bună dreptate, fiind angrenați în acțiuni ale loturilor naționale de spadă, respectiv judo.

Au fost întocmite următoarele ierarhii:

CLASAMENT SPORTURI NEOLIMPICE
1. Szentgyörgyi Silvia Anamaria, karate shotokan (CS Good Dragon Marghita, antrenor Takács Mihály)
2. Mircea Raul Tudorică, karate tradițional (CS UAMT Universitatea Agora Oradea)
3. Cătălin Topai, taekwon do (CS Tae Kyon Oradea, antrenor Alexandru Sas)
Laureați: Gergely Akos, taekwon do (ACS Wolf Oradea, antrenor Harascsák Iuliu); Andrei Tăuțan, karate tradițional (CS UAMT Universitatea Agora Oradea, antrenor Mircea Raul Tudorică)

CLASAMENT ECHIPE
1. Echipa de baschet masculin CSM CSU Oradea, antrenor Cristian Achim, asistent Milan Mitrovic
2. Echipa de polo CSM Digi Oradea, antrenor Dorin Costră, secund Ciprian Câmpianu
3. Echipa de polo junioare Crișul Oradea, antrenor Liviu Garofeanu

CLASAMENT SPORTURI OLIMPICE
1. Bianca Benea, scrimă (CSM Oradea, antrenor Nicolae Ille)
2. Alex George Creț, judo (CSȘ LPS Bihorul JC Liberty CSM Oradea, antrenor Emil Morar)
3. Huszár Ingrid, natație (CS Crișul Oradea, antrenoare Cristina Madău)
Laureați: Adrian Olaru, judo (CSȘ LPS Bihorul JC Liberty CSM Oradea, antrenor Emil Morar); Laviniu Chiș, atletism (CSM CSU Oradea, antrenor Robert Olah)

Pentru întreaga carieră

În cadrul Galei sportului bihorean a primit un premiu pentru întreaga carieră Gheorghe Alexandrescu, cunoscut om de polo şi fotbal. De-a lungul carierei, Alexandrescu a fost preşedinte al echipei de polo Dinamo Oradea, dar şi a cluburilor de fotbal FC Bihor şi CF Liberty.

Placheta i-a fost înmânată de arbitrul asistent FIFA Octavian Șovre.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !