Galceava alesilor si banii europeni

1Comentariu
Proiectele au trecut de plen şi fără votul portocaliu
Proiectele au trecut de plen şi fără votul portocaliu
Pedeliştii n-au votat proiectele pentru atragerea de fonduri, supăraţi că n-au avut vreme să le studieze şi să le discute.

Cele opt proiecte de hotărâre propuse colisilierilor locali de Direcţia Management Proiecte cu Finanţare Internaţională (DMPFI) au primit OK-ul plenului local, necesar pentru depunerea la finanţator, în condiţiile în care cei şase consileri PDL au preferat să se abţină de la vot. „Aceste materiale nu că au intrat pe borderou în ziua şedinţei, dar au intrat cu o întârziere de o jumătate de oră de la începere. Aş vrea să ştiu dacă e legal sau nu să le votăm. Noi ne vom abţine de la vot”, a intervenit la microfon Dorin Corcheş, şeful grupului PDL din Consiliul Local.

O dată-n viaţă

Recunoscând vina DMPFI de a fi întârziat cu redactarea materialelor, directorul Marcel Boloş a pledat pentru discutarea şi votarea acestora. „E o oportunitate cu care te întâlneşti o dată în viaţă”, a declarat acesta punctând că proiectele trebuie depuse la finanţator – Fondul Transfrontalier Ungaria – România (HU-RO) până luni, 31 ianuarie şi că odată câştigate ar aduce oraşului zeci de milioane de euro. „Pentru fiecare dintre proiectele propuse, Consiliul local, dumneavoastră, v-aţi dat acordul de principiu în august 2011”, a mai spus Boloş, încercând să argumenteze că subiectele nu sunt chiar la prima vedere nici măcar pentru consilieri.

Includerea proiectelor pe ordinea de zi a şedinţei de ieri s-a făcut prin votul unei majorităţi de 18 voturi, de la aleşii UDMR, PNL şi PSD. Câteva minute mai târziu, materialele au trecut de plen, în aceleaşi condiţii, ale abţinerilor celor din PDL.

Cristina Ghilea

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor