Galceava ca la Cubulcut, in plenul CJ

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
1Comentariu
Galceava ca la Cubulcut, in plenul CJ
Scandal cu accente patetice, pe alocuri, în ultima şedinţă a Consiliului Judeţean, desfăşurată vineri.

Regulamentul privind transportul judeţean a fost obiectul dezbaterilor în contradictoriu, care au dezbinat grupul USL. Social-democraţii şi liberalii şi-au aruncat săgeţi, iar preşedintele CJ, Cornel Popa, nu a ezitat să facă aluzii privind interesele personale pe care consilierul judeţean PSD, Florin Bogdan, le-ar promova în plenul CJ Bihor!

În noul regulament privind transportul judeţean traseele au fost grupate, astfel încât cursele nerentabile, pe care transportatorii le evită de obicei, să fie băgate la pachet cu acele trasee rentabile, ochite de regulă de către transportatori. Aceste grupe de trasee vor fi scoase la licitaţie. Rămân, însă, şi curse ce vor fi licitate fără a fi „cuplate” cu alte trasee.

Dihonia a fost băgată atunci când reprezentantul comisiei de specialitate, Alexandru Sarkozy (UDMR), i-a transmis preşedintelui CJ că în comisie nu s-a ajuns la nicio concluzie privind transportul judeţean, votul consemnând balotajul! Popa s-a arătat mirat, acuzându-i pe cei din comisie de „imaturitate politică”.

Popa îi vrea „dezbrăcaţi”!

Motivul problemelor din comisie s-a revelat curând, atunci când consilierul Bogdan, ce reprezintă în PSD Bihor zona Săcueni – Valea lui Mihai – Marghita, a insistat în plenul CJ Bihor să se opereze modificări la traseele din nordul judeţului. Pesedistul a ţinut morţiş să grupeze cursele ce leagă Şimian de Valea lui Mihai, Diosig şi Sălacea şi a cerut o cursă directă Cubulcut – Olosig – Oradea, fără transbordări! Insistenţa lui Bogdan l-a deranjat pe preşedintele Cornel Popa, atât de mult încât şeful Executivului nici nu a vrut să supună la vot amendamentele consilierului PSD. Preşedintele a repetat că, operându-se acest tip de modificări la regulamentul transportului judeţean, „se deschide cutia Pandorei”. Consiliul judeţean PNL Viorel Mircea Pop, director economic la OTL, i-a ţinut isonul lui Popa, arătându-se, la rându-i, deranjat de demersul colegului pesedist din USL. În sprijinul lui Bogdan a intervenit şeful grupului PSD, Ovidiu Copil, care i-a atras preşedintelui atenţia că, indiferent de opiniile personale, trebuie să respecte legea şi să supună la vot propunerea consilierului PSD.

„Încercaţi să veniţi în Consiliul Judeţean dezbrăcaţi de un anumit interes personal!”, a avertizat Popa de la prezidiu, văzând că nu o scoate la capăt cu pesediştii. Această frază l-a deranjat peste măsură şi pe vicepreşedintele CJ Bihor, liderul PSD Bihor, Ioan Mang, care în acel moment l-a provocat pe Popa să spună clar despre ce interese vorbeşte! Co-preşedinte al USL Bihor, Mang i-a cerut preşedintelui Popa să-şi asume ce vorbeşte şi să nu mai continue cu insinuările. Mai cu seamă că Bogdan asigurase că îl preocupă doar interesul cetăţenilor din zonă…

De gâlceava politicienilor nu a scăpat nici Vlad Gaje, funcţionarul ce răspunde de transporturi în Consiliul Judeţean. Atât Bogdan, cât şi Popa, respectiv Mang, i-au reproşat acestuia că nu ar fi pregătit bine materialul. Când Popa i-a reproşat că nu a venit cu propunerile sale în cursul săptămânii, în condiţiile în care fusese şi o dezbatere publică pe această temă, consilierul Bogdan chiar s-a plâns în plen că Gaje nu i-a luat în seamă propriile propuneri

Formulări dificile

„Distracţia” din plenul CJ a continuat atunci când Bogdan a trebuit să-şi formuleze amendamentele, aspect care s-a dovedit mai dificil decât de credea. Cum deja era luat peste picior, consilierul PSD a răbufnit, atrăgându-le atenţia tuturor că nu a devenit consilier judeţean doar pentru a fi o simplă mână la „maşina de vot” a majorităţii. Remarcabil este faptul că la un moment dat părea că nimeni nu va reuşi să descâlcească situaţia ce devenise oarecum penibilă, cu scene demne de Caragiale. În cele din urmă situaţia a dres-o şeful de partid al lui Bogdan. Ioan Mang i-a cerut lui Bogdan să renunţe la un amendamentul privind gruparea curselor din zona Valea lui Mihai după dorinţa sa, mai cu seamă că exista deja în regulament o grupare a acestor curse, dar în altă formulă. Consilierul judeţean a trebuit să se mulţumească cu o cursă între satul Cubulcut şi Oradea, cu o singură transbordare. Un aspect pozitiv, totuşi. Cu astă ocazie, unii din Consiliul Judeţean, precum secretarul judeţului, Carmen Soltănel, au aflat că există şi satul Cubulcut pe harta Bihorului…

Taguri: ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor