Gâlceavă între taximetrişti

13Comentarii
Gâlceavă între taximetrişti

ORADEA – În urma unui miting organizat pe platoul din faţa Sălii Sporturilor, taximetristii au reuşit ieri să îşi impună punctul de vedere în faţa viceprimarului Oradiei, dr. Gheorghe Carp. VIDEO 

În urma unor discuţii purtate în biroul acestuia din urmă, reprezentanţii taximetristilor au obţinut promisiunea edilului orădean de a avea oamenii lor în echipele mixte de control. Astfel, de acum înainte taximetristii orădeni vor fi verificaţi de către echipe formate din reprezentanţi ai Primăriei, ai Poliţiei şi – foarte important – de reprezentanţi ai firmelor de taximetrie, ce urmează să fie desemnaţi.

„Vrem să lucrăm legal!” Este sloganul sub care taximetristii orădeni s-au adunat ieri în cadrul unei acţiuni de protest pe platoul din faţa Sălii Sporturilor. „Taximetristii legali” au cerut cu insistenţă capul funcţionarilor publici care sunt responsabili pentru aplicarea discriminatorie a legii şi deservirea acestora justiţiei.

Ce vor taximetristii?

Camera Taximetristilor din Bihor reprezintă, după calculele directorului Iosif Rad, aproximativ 600 de taximetristi. Din cei 880 de taximetristi din Bihor, doar cei care lucrează sub cupola VIP nu au fost prezenţi la miting.

Protestatarii cer eliminarea concurenţei neloiale din Oradea, „în sensul combaterii muncii la negru a celor care nu deţin autorizaţii de taxi eliberate de către Autoritatea de Autorizare Licenţă din cadrul Primăriei şi obligarea dispeceratelor taxi să respecte legea, să nu deservească transportatori în regim taxi care nu deţin autorizaţii valabile”. Taximetristii mai cer „retragerea autorizaţiei de funcţionare a dispeceratului care încalcă prevederile legii”.

Toate acuzele taximetristilor au vizat Primaria Oradea, instituţie care este bănuită că ar favoriza firma VIP, societate de taxi care în campania electorală a fost port-stindardul afişelor electorale ale lui Ilie Bolojan. „Dorim ca Primăria să arate câte amenzi au fost înregistrate pe firma VIP, câte procese-verbale au fost întocmite astfel încât să poată fi anulate. Vrem demiterea funcţionarilor publici care s-au făcut vinovaţi de încălcările legii şi i-au favorizat pe „transportatorii” în regim taxi care nu deţin autorizaţii taxi de pe dispeceratul societăţii SC Felicor Com cu denumirea comercială VIP TAXI, aducând un prejudiciu imens celor aproximativ 880 de transportatori deţinători de autorizaţii taxi valabile”, spune Iosif Rad, directorul Camerei Taximetristilor Bihor.

Veronica Bursasiu13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor