Gâlceavă la Consiliul Local

1Comentariu
Gâlceavă la Consiliul Local
DEVA – Un nou studiu de fezabilitate pentru un proiect de reabilitare termică şi de refacere a faţa de la blocul turn nr.22 de pe strada N.Bălcescu, propus spre aprobare Consiliului Local Deva, ieri, a încins din nou spiritele.

Consilierii s-au împărţit în veşnicele tabere şi a început circul! În sala de şedinţe au fost prezenţi şi reprezentanţi de asociaţii de locatari din zona în care vor avea loc lucrările propuse – pentru că proiectul a fost în final aprobat. Valoarea acestuia se ridică la suma de 353.750 lei, iar locatarii vor avea obligativitatea de a achita 180 de rate lunare a câte 20 de lei pe lună./p.5

Li s-a dat, dar pe banii lor
Motivul disputei dintre consilieri, vizavi de propunerea suspusă aprobării, a fost că „nu se procedează corect atâta timp cât, la nivel naţional există un proiect de reabilitare termică în care 34% din valoarea lucrărilor este suportat de la bugetul de stat, 33% de la bugetul local şi doar 33% din buzunarul celor beneficiarilor.” (V.Ţonea) „Nu refuzi o mână care ţi se întinde” este replica finală a reprezentantului locatarilor din bolcul în cauză, după derularea în şedinţă a gâlcevei dintre consilieri. „Este un proiect pilot al Primăriei Deva. Noi încercăm să facem ceva pentru deveni chiar dacă locatarii vor plăti mai mult decât dacă această reabilitare s-ar fi făcut după proiectul lansat la nivel naţional!” spunea viceprimarul Florin Oancea. Replica acestuia a venit atunci când opozanţii au supus atenţiei faptul că oamenii plătesc dublu în cazul punerii în fapt a „experimentului Primăriei”. Reabilitarea termică a blocului constă în placarea exterioară cu polistiren şi vopsirea faţadei clădirii. Acest bloc este vechi de 35 de ani însă căldura doar se plăteşte cu facturi colosale şi nu se simte deloc.


Sanda Bocaniciu1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor