Galeriile din Pestera Ursilor

Galeriile din Pestera Ursilor
Peştera Urşilor, aflată în Munţii Apuseni, comuna Chişcău, are o lungime de peste 1500 m, şi se compune din galerii aflate pe doua nivele: galeria superioara care este lunga de 488 m şi este destinata circulaţiei turiştilor si galeria inferioară cu o lungime de 521 m, ea fiind destinata cercetarilor stiinţifice.

Aceasta cuprinde 3 galerii şi 4 săli care sunt: Sala Lumânărilor, Sala Spaghetelor, Sala Emil Racoviţă si Sala Oaselor.

Vizitarea peşterii începe cu Galeria Urşilor (numita si Galeria Oaselor) în care putem admira 1500 de piese, 140 de cranii si numeroase culcuşuri ale ursului de peşteră. Pe pereţii galeriei se observă zgârieturi lăsate de labele urşilor. În cea de-a doua galerie, numita si Galeria Emil Racoviţă se afllă un schelet de urs expus în poziţia în care a murit precum şi fosilele altor animale dispărute în urmă cu sute de ani. Galeria are pereţii distanţi la 10-15 m, bolta ei fiind la peste 10 m înălţime, fiind împodobită cu numeroase stalagmite, domuri, bazine de apă şi stalactite.

Ultima galerie, Galeria Luminilor se remarcă prin impresionantele stalagmite si stalactite care au dat naştere unor adevărate “statuete” (“Mastodontul”, “Draperiile din Galeria Urşilor”, “Portalul”, “Lacul cu nuferi”), asemenea celor de ceara, de un alb imaculat ce lasă frau liber imaginaţiei oricărui vizitator. Vizitarea galeriei ia sfîrşit cu un tunel artificial lung de 16 m, care este greu accesibil turiştilor, dar care răzbate în cele din urma la suprafaţă.

Pestera Ursilor – o oază de linişte la Chişcău0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !