Garanţii de 75.000 euro pentru case construită de asociaţi

Garanţii de 75.000 euro pentru case construită de asociaţi
Ministerul Finanţelor Publice are în vedere extinderea plafonului de garanţii la 75.000 euro pentru casele construite prin programul Prima Casă de mai mulţi indivizi asociaţi, ca formă de stimulare a construcţiilor noi de case, a spus, joi, ministrul de resort, Sebastian Vlădescu.

“Varianta finală a programului Prima Casă prezintă garanţii pentru credite de până în 75.000 euro pentru construcţiile în asociere, 70.000 euro pentru locuinţele noi achiziţionate individual şi 60.000 euro pentru cele vechi”, a declarat Vlădescu.

Plafonul total de garanţii avut în vedere pentru 2010 de Ministerul de Finanţe pentru programul Prima Casă este 700 milioane euro, a precizat ministrul.

“Vom încerca să stimulăm construirea de locuinţe noi printr-o nouă prevedere care îi va stimula pe cei care se asociază, în sensul unui plafon mai mare. (…) Vrem să încurajăm grupurile de oameni care îşi construiesc un bloc într-o anumită zonă”, a explicat Vlădescu.

El a reamintit că e vorba de o schemă pentru indivizi, în condiţiile în care acordarea de garanţii pentru constructori ar reprezenta ajutor de stat.

Ministrul a mai spus că, în cazul asocierii a 10 sau 25 de indivizi care vor să îşi construiască locuinţe, sistemul bancar ar putea reacţiona pozitiv prin sprijinirea lor.

Premierul Emil Boc a precizat miercuri că, în cazul împrumuturilor contractate pentru construirea de locuinţe, Executivul va stabili în şedinţa de săptămâna viitoare valoarea exactă a garanţiilor, adăugând că aceasta s-ar putea ridica la 70-75.000 euro.

Vlădescu a precizat că şedinţa de săptămâna viitoare în care va fi discutat nivelul garanţiilor pentru Prima Casă ar putea avea loc luni sau marţi.

Programul Prima Casă va continua în forma actuală până pe 15 februarie, timp în care persoanele care au semnat antecontracte de vânzare-cumpărare vor putea achiziţiona locuinţe. Până la finalul lui 2009, aproape 12.150 de dosare au fost depuse şi rezolvate prin programul Prima Casă, iar valoarea creditelor garantate de guvern depăşeşte 500 milioane euro.

Sursa NewsIn0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !