Garanţii in creştere acordate de FNGCIMM

Garanţii in creştere acordate de FNGCIMM
ORADEA – Peste 3.700 de garanţii a acordat Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) până la 30 septembrie 2007. Valoarea acestora se ridică la circa 318 milioane de euro. Rezultatele FNGCIMM

„FNGCIMM a consemnat după primele nouă luni ale anului 2007 un profit brut de 12.081.097 de lei, cu peste 27% mai mare faţă de perioada similară din anul trecut”, a declarat Simona Angela Coita, inspector financiar bancar la reprezentanţa Oradea a FMGCIMM.

Cifra de afaceri a înregistrat la 30.09.2007 valoarea de 9.648.492 de lei, de aproape două ori mai mare faţă de aceeaşi dată a anului trecut, în timp ce numărul de garanţii a crescut cu aproape 60%.

„Numărul de garanţii acordate în 2007 de către reprezentanţa Oradea este de 48, iar valoarea totală a acestora este de 31.528.666,04 lei (peste 9,2 milioane de euro). Domeniile de activitate pentru care au fost acordate credite sunt construcţiile, comerţil, producţia, agricultura şi serviciile”, a precizat Simona Coita.

Strategia Fondului

În continuare, strategia Fondului de dezvoltare este îndreptată către consolidarea pozitiei pe piaţă, îmbunătăţirea ofertei de produse şi creşterea numărului de clienţi. Priorităţile strategice ale FNGCIMM sunt direcţionate spre adaptarea instrumentelor de garantare şi identificarea de soluţii noi de finanţare în funcţie de cerinţele de pre-finanţare şi co-finanţare ale IMM-urilor participante la programe finanţate din fondurile europene. „Fondul garantează în mod necondiţionat, expres şi irevocabil, executarea de către beneficiarii finanţărilor a obligaţiilor patrimoniale asumate prin contractele de credit. Au fost semnate convenţii de împărţire a riscului prin utilizarea garantiilor FNGCIMM SA cu 20 dintre cele mai importante bănci comerciale românesti”, a subliniat Simona Coita.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase