Garda cu ochii pe marfa din UE

2Comentarii
Garda cu ochii pe marfa din UE
ORADEA – Principala activitate a comisarilor bihoreni ai Gărzii Financiare în prima lună a anului 2008 a fost monitorizarea, împreună cu organele de control vamal regionale, a transporturilor de marfă intracomunitare în punctele de trecere a frontierei de pe raza judeţului.

„Nu este vorba despre verificări, ci doar despre simple monitorizări pe parcursul cărora am făcut copii ale documentelor de însoţire a mărfurilor şi le-am transmis colegilor noştri din ţară pentru verificarea încrucişată şi depistarea transporturilor fictive şi a firmelor-fantomă care fac tranzacţii intracomunitare”, declară comisarul-şef al GF Bihor, Călin Gal. Toate aceste date au fost centralizate şi transmise în toată ţara în cadrul uneia dintre cele mai ample acţiuni de stopare a evaziunilor fiscale de după aderarea României la UE.

Mărfuri indisponibilizate

„În cazurile în care actele de provenienţă sau informaţiile noastre conduceau către o suspiciune de evaziune fiscală, transporturile au fost însoţite până la destinaţie de comisari ai Gărzii Financiare pentru identificarea clientului”, spune Gal. Rezultatele acestor acţiuni, care s-au desfăşurat în toate judeţele de pe graniţa de vest a României, au fost remarcabile, identificându-se mai multe societăţi-fantomă, potrivit comisarului-şef, care explică şi mecanismele acestui tip de evaziune.
„De regulă este vorba despre firme care, deşi înregistrate, nu plătesc niciun fel de impozite la bugetul de stat. Astfel s-a ajuns la situaţii în care o firmă cu capital social de 200 de lei să aibă datorii de mii de lei la buget”, susţine Călin Gal. În opinia şefului GF, identificarea primei verigi în acest lanţ al evaziunilor este cheia stopării fenomenului. „Prima măsură în aceste cazuri a fost indisponibilizarea mărfurilor. În cazul în care aceste firme au şi datorii la stat, se va proceda la vânzarea lor, urmând ca banii să intre la buget”, afirmă şeful GF Bihor.

Valentin Buda2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor