Garda de Mediu a depus dosarul Nemirschi la DNA

Garda de Mediu a depus dosarul Nemirschi la DNA
Garda de Mediu a informat Camera Deputaţilor că a efectuat verificările în legătură cu operaţiuni ale firmelor Ars Advertising şi Best Advertising,aşa cum a solicitat Comisia de anchetă în cazul fostului ministru al Mediului Nicolae Nemirschi, precizând că a trimis documentele de control către DNA.

Camera Deputaţilor a adoptat în 22 septembrie 2009 Raportul Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea modului în care a fost atribuit de către Ministerul Mediului condus de social-democratul Nicolae Nemirschi contractul privind “Campania de promovare a Programului Operaţional Sectorial Mediu, Lot II- difuzare/publicare” la data de 28 aprilie 2009 prin negociere fără anunţ de participare”, prin care se solicita şi un control al Gărzii de Mediu.

Raportul Comisiei conţine o serie de recomandări către Ministerul de Finanţe, Curtea de Conturi, ANRMAP, Consiliul Concurenţei, Garda Financiară, ONCSB şi Autoritatea de Audit de pe lângă Curtea de Conturi, în sensul derulării unor verificări suplimentare care să lămurească mai multe aspecte legate de contractul încheiat de Ministerul Mediului. Recomandările se refereau la verificarea procedurii de atribuire a contractului, prin prisma asigurării climatului concurenţial şi al transparenţei achiziţiilor publice, verificarea relaţiilor comerciale derulate cu furnizorii pentru a se stabili dacă au existat subcontractori, verificarea existenţei unei posibile înţelegeri de tip monopolist pe piaţa de publicitate (între Ars Advertising şi Best Advertising), eficienţa cheltuirii banilor publici, eficienţa campaniei de promovare a programului operaţional sectorial mediu.

Sursa NewsIn0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !