Garda de Mediu avertizeaza CAO si RER

Reactualizat la:
Călin Mocan
Călin Mocan
Reţele pluviale şi de canalizare trebuie decolmatate pentru o bună funcţionare.

Ca urmare a înregistrări de temperaturi pozitive după ninsorile abundente din ultima perioadă Comisariatul Judeţean Bihor al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat în cursul zilei de luni un control la S.C. Compania de Apă Oradea S.A. cu scopul de a verifica starea reţelelor de canalizare din Municipiul Oradea.

Au fost verificate în teren două amplasamente publice unde a fost depozitată zăpada strânsă de pe arterele rutiere respectiv str. Octavian Goga intersecţie cu str. Padişului şi Şos. Borşului km 5 în zona staţiei de preepurare a SC Zahărul SA, amplasamente unde există reţea de canalizare.

Măsuri

„Pentru a evita colmatarea reţelelor de canalizare, în special a celei pluviale una dintre măsurile impuse de către Garda Naţională de Mediu este ca începând cu data de 20 februarie SC Compania de Apă Oradea SA trebuie să cureţe şi să decolmateze reţelele de canalizare din zonele cu depozitări mari de zăpadă”, a precizat Călin Mocan, directorul Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu.

Tot la începutul acestei săptămâni a fost efectuat un control la SC RER Ecologic Service SA pentru a se verifica cum au fost stabilite locurile pentru depozitarea zăpezii colectate de pe străzile din Oradea. Printre măsurile impuse SC RER Ecologic Service Oradea SA se numără urmărirea în permanenţă menţinerea rigolelor pluviale din zonele de depozitare a zăpezii în stare bună de colectare. Să degajeze zonele de depozitare a zăpezii de eventualele resturi rămase în urma topirii zăpezii şi aducerea terenului la starea iniţială pe platformele menţionate mai sus.

Comisarii CJ Bihor ai Gărzii Naţionale de Mediu vor verifica în perioada următoare modul în care aceste măsuri vor fi duse la îndeplinire.

S.Al.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !