Garda Financiară vrea protecţie

2Comentarii
Garda Financiară vrea protecţie
Protectie în activitatea specificã de prevenire si combatare a evaziunii fiscale. Dotarea necesarã pentru exercitarea sarcinilor de serviciu si, nu în ultimul rând, plata orelor suplimentare.

Acestea sunt revendicãrile comisarilor Gãrzii Financiare, aflati în grevã generalã pe termen nelimitat, începând cu 18 mai. „Noi nu avem un statut special al comisarului, prin care sã ni se ofere protectie, nouã si familiilor noastre, având în vedere activitatea pe care o desfãsurãm”, a precizat comisarul Ionut Cos, liderul Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP) Filiala Bihor.

Dotãri si conditii

Birourile comisarilor sunt mai vechi de 15 ani, mijloacele de transport putine, iar benzina si-o cumpãrã singuri. Cele zece echipe al Gãrzii Financiare Bihor au la dispozitie doar trei masini de serviciu. „Putem sã mergem si pe jos, dar atunci se pierde caracterul operativ. Uneori suntem sunati noaptea. Alteori trebuie sã ne deplasãm în locuri nesigure. Avem de-a face cu lumea interlopã, iar noi si familiile noastre nu avem nici o protectie”, a subliniat liderul sindical.

Acesta a adãugat cã greva generalã nu este fãcutã neapãrat pentru salarii. Comisarii mai cer plata orelor suplimentare. Ionut Cos spune cã ei îsi desfãsoarã activitatea cu predilectie în zilele de sâmbãtã si duminicã si de sãrbãtori. „Noi nu avem Pasti, nu avem Crãciun. Lucrãm sâmbetele si duminicile si în toate sãrbãtorile. Lucrãm de asemenea noaptea si nu ni se plãtesc orele suplimentare”, a declarat Cos.

La nivel de tarã „statul este dator fiecãrui comisar al Gãrzii Financiare cu 50 de milioane de lei vechi pentru cele peste 600 de ore suplimentare efectuate”, sustine Sebastian Oprescu, presedintele SNFP.

Revendicãrile sindicatului au fost negociate la nivelul Gãrzii Financiare si ANAF, concretizându-se într-un proiect de act normativ, respectiv Statutul comisarului Gãrzii Financiare, impus de Legea 134 din 2004.

Dan Birta2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor